Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında ele aldıkları konuları açıklarken İsrail salıdırısı ve Nazım Hikmet'le ilgili alınan kararı açıkladı.

İnsanlık dramı yaşanıyor, Türkiye bu çabalarla insanlık görevini yerine getiriyor. Bizim konuya ilgi duymamızın sebebi biz bölge ülkesiyiz. Bölge'ye yönelik her gelişme bölgeye olumsuz katkı vermektedir. Bu bölgede en üst düzeyde sürdüren bir ülke olarak insanlık dramını sona erdirmek için Türkiye Cumhurbaşkanı Başbakan düzeyinde çalışmasını sürdürmektedir.

Türkiye olayın ilk başından itibaren tepkisini göstermiş, insanlık dramının biran önce sona erdirilmesi için çalışmalarını yoğun çerçevede sürdürmektedir. Bu konuda Ürdün, Suriye Mısır ve Suudi Arabistan ile de görüşmelerde bulunmuştur.

Başbakan, dünya liderleri ile görüşmeler yaptı. Türkiye'nin bu konudaki tutumunu görüş ve düşüncelerini, ateşkesin sağlanması ve insani yardımların sağlanması için çaba göstermiştir.

Türkiye, harekat başlamadn önce bölgeye yönelik yardımlarını sürdürüyordu. Türkiye bölgeye 15 ambulans, gıda ve ihtiyaç yardımında bulunmuştur. 10 tır gıda yardımında bulunmuştur. 13 ton ilaç göndermiştir.

Bölgede elektrik ve su yok. Türkiye jenaratör temini için çalışmalarını da sürdürmektedir. Harekat sonucu yaralanan Filistinlilerin Türkiye'de tedavilerini yapmak için görüşmelerini sürdürüyor.

Bakanlar Kurulu ayrıca Gazze konusunu Meclis gündemine getirecektir.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Nazım Hikmet'in Türk vatandaşlığından çıkarılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı'nın ortadan kaldırılması için yeni bir Bakanlar Kurulu'nun imzaya açıldığını bildirdi.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Gazze'ye yönelik ''Barış Gücü'' oluşturulursa Mehmetçiğin bölgeye gitmesine hükümetin nasıl baktığının sorulması üzerine, ''Eğer barışa katkı sağlayacaksa... Türkiye dünyanın birçok ihtilaflı bölgesine asker göndermiştir. Türkiye şu an dünyanın pek çok bölgesinde her zaman üzerine düşeni yapmıştır. Türkiye'nin geleneksel dış politikası 'Yurtta sulh, cihanda sulh''. Türkiye, barıştan yana samimiyetini ispat etmiş bir ülkedir'' dedi.


HABER 7