28 Şubat soruşturmasında, o dönemde TSK'nın üst rütbeli subaylarıyla görüşen ya da talepte bulunan basın mensuplarının isim ve görüşmelerinin kayıtları da ortaya çıktı.

Taraf'ın bugün manşetinde yer alan ve Arzu Yıldız imzalı habere göre, Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 28 Şubat soruşturmasında ilginç belgelere ulaşıldı.

Postmodern darbecilerin, tutuklanan dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Orgeneral Erol Özkasnak 'ın ifadesinde de Ertuğrul Özkök , Fatih Çekirge ve Sedat Ergin 'in yanı sıra çok sayıda gazeteci ile görüştüğü ortaya çıktı. Belgeye göre Batı Çalışma Grubu (BÇG ) üyeleri, hangi komutanın hangi gazeteciyle neleri konuştuğunu tek tek not etmiş.

DARBECİLER MEDYA İLE ÇOK YAKIN İLİŞKİDEYMİŞ

Soruşturma dosyasına giren belgeler, postmodern darbenin mimarlarının medya mensuplarıyla çok yakın ilişki içinde olduğunu ortaya koydu. Savcılığın şüphelilere postmodern darbenin yapılabilmesi için TSK ile ortak hareket eden gazetecilerin isimlerinin bulunduğu bir liste ile bu kişilerle yürütülen ortak faaliyetlerin anlatıldığı bir takım belgeler gösterdi. En dikkat çekici delil ise o dönem TSK'nın üst düzey isimleriyle görüşen, görüşme talebinde bulunan basın mensuplarının TSK tarafından isim isim kaydedildiği belge oldu.

GÖRÜŞMELER KAYDEDİLMİŞ

Genelkurmay Sekreteri Erol Özkasnak'ın ifadesinde geçen Ertuğrul Özkök, Fatih Çekirge ve Sedat Ergin'in dışında TSK ile görüşen birçok ismin yer aldığı listenin de mercek altına alındığı öğrenildi. Söz konusu listenin o dönem TSK'da görevli plan subayları tarafından hangi gazetecinin hangi askeri personelle hangi tarihte görüştüğü, görüşmenin amacı ve içeriği de 4-5 sayfalık tutanaklarla kaydedildiği belirtildi. Savcılıkta bulunan belgeler arasında TSK'nın üst düzey isimleriyle görüşme talebinde bulunan ancak görüşemeyen gazetecilerin isimlerinin de yer aldığı bir tutanak da bulunuyor.