MERSİN'de, voleybol hakemi 26 yaşındaki Didar Hayta'yı sokak ortasında tartıştıktan sonra saçından sürükleyerek götürdüğü evinde tabancayla öldüren Voleybol Federasyonu Mersin İl Hakem Kurulu Sekreteri ve voleybol gözlemcisi 61 yaşındaki Kamil Kaçamaklı daha sonra yaşamına son verdi. Kaçamaklı'nın, genç kızla gönül ilişkisi yaşadığı, terk edildiği için olayı gerçekleştirdiği iddia edildi.

Olay dün akşam Mahmudiye Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Mersin İl Hakem Kurulu Sekreteri ve voleybol gözlemcisi Kamil Kaçamaklı, sokak ortasında voleybol hakemi Didar Hayta'yı saçlarından sürükleyerek evine götürdü. Görgü tanıklarının ifadesine göre, "Beni nasıl terk edersin?" diye bağıran Kaçamaklı, evde genç kızın başına ruhsatlı tabancasıyla 2 el ateş etti. Genç hakem, olay yerinde hayatını kaybederken, Kaçamaklı aynı tabancayla başına ateş ederek kendi yaşamına da son verdi. Silah sesleri üzerine eve gelip kapıyı kırarak içeri giren polis, Kaçamaklı ile Hayta'nın cesetleriyle karşılaştı. Yapılan incelemenin ardından cesetler otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

GÖNÜL İLİŞKİSİ İDDİASI
Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken genç kızın, 4 yıl önce eşinden boşanan Kaçamaklı'nın evine sık sık gelip gittiği, aralarında bir gönül ilişkisi olduğu iddia edildi. Genç kızın, bu ilişkiyi bir süre önce bitirdiği ve bu yüzden Kamil Kaçamaklı ile aralarında sorun yaşadıkları ileri sürüldü.

GENÇ KIZIN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ
Öte yandan Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan Didar Hayta'nın cenazesi, bugün yakınları tarafından alınarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlığı'na götürüldü. Genç kızın cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Hayta'nın okul arkadaşları ise "Senin düğününe gelmeyi hayal ediyorduk cenazene mi gelecektik?" diye ağıt yaktı. Genç kızın annesi Nimet ile babası Hasan Hayta ise olayla ilgili konuşmaktan kaçındı.

TACİZ İDDİASI
Bu arada, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün, 2006'da Voleybol Federasyonu'na bir rapor göndererek, gözlemci Kaçamaklı'nın bir kadın hakemi taciz ettiği iddiasıyla görevden alınmasını istediği ancak federasyonun `yeterli delil olmadığı' gerekçesiyle bu talebi yerine getirmediği de ortaya çıktı. DHA