Adana'da karısı İlkay K. 'ya cep telefonu ile mesaj attığı iddiasıyla komşusu Zekeriya Yavuz'u (30) tüfekle öldürdüğü öne sürülen ve müebbet hapse mahkum edilen Zekeriye Kablan (42)'ın cezası, 'Cep telefonuyla aşk mesajı çekmek' tahrik unsuru sayıldığı için 12 yıl 6 ay hapis cezasına indirildi.

'MÜSAİTSEN YARIN BULUŞALIM'
Zekeriye Kablan, 8 Şubat 2011'de evde olduğu sırada kendisine ait olan ama eşi İlkay'ın kullandığı cep telefonuna iddiaya göre mesaj geldi. Kablan, 'Müsaitsen yarın buluşalım, evet dersen çağrı at' yazılı mesajı okuyup eşine, mesajı gönderen kişiyi tanıyıp tanımadığını sordu. Eşinin tanımadığını söylemesi üzerine Kablan, mesajın gönderildiği telefon numarasını aradı.

'ZEKERİYA SEN MİSİN?'
Karşısındaki sesin komşuları Zekeriya Yavuz'a ait olduğunu anlayan Kablan, "Zekeriya sen misin?' dedi ve karşı taraf telefonu kapattı. Kablan, konuşmak için buluştuğu komşusu Zekeriya Yavuz'u av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Olaydan sonra polise teslim olup tutuklanan ve müebbet hapis cezası istemiyle Adana 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Kablan karar duruşmasına çıktı. Öldürülen Yavuz'un annesi 70 yaşındaki Ümüş Yavuz'un da katıldığı duruşmada katil zanlısı Kablan, son savunmasında komşuları olan Zekeriya'nın eşine mesaj attığını iddia etti. Kablan'ın savunmasında, "Mesaj atan telefonu aradım. Karşımdaki kişinin Zekeriya olduğunu sesinden tanıdım. Daha sonra savcılığa şikayet ettim. Olay günü balkonda otururken göz göze geldik. Bana sertçe, ?Ne bakıyorsun. İn aşağı konuşalım' dedi. Eşimi sevdiğini mesaj atmaya devam edeceğini söyledi. Tepki gösterince küfür ve hakaret etti. Korkutmak için av tüfeğini aldım. Üzerime gelince de ateş ettim" dediği öğrenildi.

'TACİZLERİNİ SÜRDÜRDÜ'
Sanığın eşi İlkay Kablan daha önceki duruşmada tanık olarak verdiği ifadesinde, "Hem mesaj attı. Hem de ?Hişt' diye sözlü olarak taciz etti. Eşimle birlikte savcılığa gidip şikayette bulunmuştuk. Ancak, tacizlerini sürdürünce olay bu noktaya geldi" demişti. Sanığın avukatı Uçar Erdal da, "Namus yaşama eşittir Türk insanında" diyerek müvekilinin beraatını istedi.

ACILI ANNE: ?NİYE BİZİM EVE GİRİP ÇIKIYORDU?'
Söz isteyen öldürülen Yavuz'un annesi Ümüş de, "Madem ki benim oğlum eşini taciz etmiş neden eşi devamlı bize girip çıkıyordu" diye sordu. Mahkeme heyeti, katil zanlısı Kablan'ı önce müebbet hapse mahkum etti. ?Cep telefonuyla aşk mesajı' çekmeyi tahrik sahan heyet, verilen cezayı önce 15 yıla, duruşmadaki iyi hali nedeniyle de 12 yıl 6 ay hapsi indirdi.