Türkmen asıllı İranlı hat ustası Azim Bedri Göki'nin eserlerinin yer aldığı ''Aşk İçinde Meşk'' sergisi, Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür Sanat Merkezi'nde açıldı.

Türkiye'de ilk sergisini açan Göki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serginin ismini tasavvuftan aldığını belirterek, ''Her zaman, 'Aşk içinde meşk, meşk içinde aşk bulunur' diye söylenir. Ben de bu sözden ilham aldım. Hat sanatını kullanarak çalışmalarımı yaptım. Daha önceden kitap olarak bastığım çalışmalarım vardı'' dedi.

Amerika, Belçika, Rusya, Macaristan, Sri Lanka ve daha pek çok ülkede çalışmalarını sergileyen Azim Bedri Göki, hat sanatının önde gelen üstatlarından Keyhosro Khurush ve Ekber Saatçi'nin öğrencisi.

Sanatçı, son dönem çalışmalarının yer aldığı ''Aşk İçinde Meşk'' sergisinde, çeşitli boya ve malzemeler kullanarak, tuval ve kağıt üzerine yaptığı deneysel yolculuğunu sanatseverlere sunuyor.

Göki'nin, serbest düzen ve geometrik form biçimselliğini kullandığı çalışmaların bulunduğu sergi, 20 Şubata kadar açık kalacak.