Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 2010-2011 sanat sezonunu 16 Ekim'de Mozart'ın ''Zaide'' eseriyle açacak.

Yeni sezon hazırlıklarını tamamlayan ANTDOB, 16 Ekim'de Mozart'ın Osmanlıları konu alan eseri Zaide ile perdelerini açarak, Broadway'in vazgeçilmez müzikali ''West Side Story'', Giuseppe Verdi'nin ''Il Trovatore'' operası, Anna Karenina, Medea, Salome ve Hırçın Kız balesi ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Kasım ayında Giuseppe Verdi'nin eseri ''Il Travatore'nin'' prömiyerini yapacak ANTDOB, Aralık ayında ünlü Rus besteci Çaykovski'nin ''Anna Karenina'' balesini sunacak. Ocak ayında Leonard Bernstein'in bestelediği ''West Side Story'' eserini sahneleyecek olan ANTDOB, John Cranko'nun ''Hırçın Kız'' balesi ile etkinliklerine renk katacak.

Yeni sezonun en çarpıcı eserlerinden biri de Selman Ada'nın operaya uyarladığı Halid Ziya Uşaklıgil'in unutulmaz eseri Aşk-ı Memnu olacak.

ANTDOB Bale Başkoregrafı Cumhur Tandoğan'ın ''Back Stage'' isimli projesinin prömiyeri ise Nisan ayında yapılacak.

Çocuklar için ise Bremen Mızıkacıları ve Su Perisi Gülru'yu sahneleyecek olan ANTDOB, her ayın ilk haftası farklı ülkelerin bestecilerinin eserlerinin yer aldığı piyanolu konserler vermeyi planlarken, 25 ve 30 Aralık tarihlerinde de iki yılbaşı konseri ile dinleyiciler biraraya gelecek.

A.A.