Aşk gemisi olarak ta bilinen transatlantiğin personelinin sezon boyunca maaşlarından arttırdıkları paralarla, Kuşadası Özürlüler Köyü"ne 11 bin YTL tutarında malzeme bağışladı.
Kruvaziyer turizminde sezon bitmesine rağmen talep üzerine bugün Kuşadası"na program dışı bir tur düzenleyen Briliance Of The Seas isimli dev transatlantik, sabah 07.00 sıralarında Kuşadası Limanı"na yanaştı. Gemiyle seyahat eden turistler, otobüslerle Efes, Meryemana ve tarihi yerleri gezmeye giderken, içinde 20"ye yakın Türk"ün de bulunduğu gemi personeli anlamlı bir yardım için hummalı bir çalışma başlattı. Sezon boyunca maaşlarından arttırarak bir kutu içinde topladıkları yardım paralarının bulunduğu kutuyu açan Aşk gemisinin personeli, Kuşadası Kaymakamlığı kanalıyla malzeme ihtiyacı bulunan ve gönüllülerin katkılarıyla çalışmalarını sürdüren Kuşadası Özürlüler Köyü"ne yardımda bulunma kararı aldı. Kuşadası Özürlüler Köyü Derneği"nin bilgisayar, jeneratör, klima ve yazıcıya ihtiyacı bulunduğunu öğrenen gemi personeli, bu malzemeleri satın alarak, Kuşadası Özürlüler Derneği Başkanı Canan Güler ve köyde eğitim gören özürlü çocuklara ziyarette bulundu.
Briliance Of The Seas isimli geminin Personel Eğitim Müdürü Harry Levin ve Türk asıllı şef garsonu Tamer Demirbile ile 5 gemi personeli, gemi personelinin katkısıyla alınan bir bilgisayar, bir yazıcı, bir jeneratör ve 45 binlik bir klimayı Kuşadası Özürlüler Köyü Derneği Başkanı Canan Güler"e teslim etti.
Briliance Of The Seas isimli aşk gemisinin Personel Eğitim Müdürü Harry Levin, Kuşadası"ndaki Özürlüler Köyü"ne yaptıkları bağıştan dolayı büyük gurur duyduklarını belirterek, “Gemideki bine yakın personelimiz sezon boyunca her 15 günde bir maaş alıyor. Gemide bağış kutusu var ve çalışanlar aldıkları maaştan gönüllerinden koptuğu kadar bir kısmını bu kutunun içine atıyor. Sezon sonunda bu kutuyu açıyoruz ve içinden çıkan miktarla ilk yanaştığımız limandaki muhtaç kişi veya kuruluşlara malzeme veya eşya yardımında bulunuyoruz. Nakit yardımda bulunmuyoruz. Ayrıca devlet desteği olan kuruluşlara değil de gönüllü katkılarla ayakta duran kuruluşlara yardım yapıyoruz. Kuşadası Kaymakamlığı kanalıyla Kuşadası Özürlüler Köyü"nü yardımda bulunacağımız kuruluş olarak tespit ettik. Personelimizin katkılarıyla bağış kutumuzda toplanan yaklaşık 11 bin YTL ile bir bilgisayar, bir jeneratör, bir 45 binlik klima ve bir yazıcı aldık. Yaptığımız yardımın son derece anlamlı ve ihtiyaç sahibi bir kuruluşa gittiği için ayrıca büyük gurur duyuyoruz” dedi.
Kuşadası Özürlüler Köyü"nü gönüllü katkılarla kuran ve tüm özürlü çocukların eğitimini üstlenen Kuşadası Özürlüler Derneği Başkanı Canan Güler de Kuşadası"na düzenli sefer yapan yabancı bandıralı bir geminin personelinin kendilerine yardımda bulunmasının son derece anlamlı olduğunu belirterek, “ Bizler, gönüllü dostlarımızın katkılarıyla ayakta duruyoruz. Gemi personelinin yaptığı bu yardımlar, Özürlüler Köyü"ndeki önemli ihtiyaçlarımızı giderdi. Kendilerine teşekkür ediyor ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.