Afyonkarahİsar"In Çay Belediye Başkanı AKP"li 48 yaşındaki Ali Yakut"a, mahkemece ilişki durduğu iddia edilen sekreteri 31 yaşındaki F.K."nin eşi 34 yaşındaki Ümmet K."ya karşı "cebir şiddet kullanarak hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 6.5 yıl 15 gün hapis cezası verildi. Yakut, kamu hizmetinden de yasaklandı. Çay"da 2 dönemden bu yana belediye başkanlığı yapan AKP"li Ali Yakut, 4 yıl önce eşi Ümmet K. ile birlikte Çay Belediyesi"nde geçici işçi olarak çalışan F.K."yı "başkan sekreteri" olarak görevlendirdi.

Bir süre sonra inşaat işçisi Ümmet K."nın işine son verildi. Evli ve 3 çocuk babası Başkan Yakut"un F.K. ile gönül ilişkisi başladığı öne sürüldü. Ümmet K., eşinin kendisini Başkan Ali Yakut"la kendisini aldattığını öne sürerek Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulundu. Çay İlçesi bu dedikodularla çalkalanırken sekreter F.K. eşi Ümmet K."dan boşanmak için mahkemede dava açtı.

Zabıtaya da aynı ceza

Ümmet K. eşinin kızını yanına alarak evi terk ettiğini, eve geldiğinde tüm eşyanın belediye işçileri ve zabıtaları tarafından belediye aracına yüklenirken gördüğünü iddia etti. İddiaları ortaya atan Ümmet K."nın 2006 yılı Aralık ayında Başkan Ali Yakut"un adamları olduğu öne sürülen 3 kişi tarafından Eber Gölü kenarına götürülerek dövüldüğü öne sürüldü. Olaya karışan bir zabıtaya da 6.5 yıl ceza verildi.


Vatan