Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık"ın girişimleriyle Nazilli"de uzun yaşayan yaşlılar fotoğraflanarak "Asırlık Çınarlar Fotoğraf Sergisi" açıldı.
Nazilli Fotoğraf ve Plastik Sanatlar Derneği (NAFOD) üyelerinin yaptığı çekimlerin yer aldığı "Asırlık Çınarlar Fotoğraf Sergisi" adı altında açılan sergi, fotoğrafı bulunan birçok yaşlı ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından açıldı.
Lütfi Selek Kültür Merkezinde açılan ve bir hafta süreyle açık kalacak olan serginin fotoğraflarını çeken NAFOD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsmail Ertin ve diğer üyeler, fotoğrafların Nazilli"deki yaşlıların Türkiye ve dünyaya tanıtılmasında etkili olacağını ifade etti. Sergiyi gezen yaşlılardan Ali Apaydın(97)-Zehra Apaydın(92) ve Özbek asıllı Narzilla Rabatlı(91) Belediye Başkanı Haluk Alıcık"a teşekkür ederek resimlerinin başında hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Açılışta konuşmasını yapan İsmail Ertin; “Yaklaşık bir yıl önce Belediye Başkanlığı ile başlattığımız ortak projede amacımız uzun yaşam merkezi olan Nazilli"yi yaşlıları başta olmak üzere önemli ürünleri ve tarihi ile tanıtmaktır. İlk projemiz olan yaşlılarımızı evlerinde ve yaşadıkları yerlerde fotoğrafladık. Bu fotoğraflar ileriki günlerde albüm haline getirilecek ve Nazilli"nin tanıtımında kullanılacak” dedi.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise “Nazilli"nin tanıtımına büyük önem veriyoruz. Bu amaçla sivil toplum kuruluşlarımızın da desteğini alıyoruz. Fotoğraf üzerine çalışma yürüten derneğimiz profesyonel anlamda yaşlılarımızı evlerinde fotoğraflayarak onları ölümsüzleştirdi. Bu fotoğraflarla oluşturacağımız arşiv ve Nazilli"nin tarihi, kültürel ve tarımsal ürünlerinin çekimlerinin ardından tamamlanacak çalışma sonunda ortaya çıkacak olan eserler tanıtım kitabı olarak hazırlanacak. Bu kitabın ilçenin tanıtımında büyük etkisi olacak. İl olmaya aday ilçemiz bu şekilde hem Türkiye"de hem de dünyada tanıtımı yapılacak” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Nazilli İlçe Protokolü üyeleri ile birlikte açılışa katılan yaşlılar tarafından sergi açılışı gerçekleştirildi.