Aydın Nysa Kadın Doğum Hastanesi, hamileleri yaz aylarında sıvı tüketimi, giyim kuşam, beslenme ve yapacakları spor dalları hakkında uyardı.

Yaz mevsimiyle artan hava sıcaklığı ve yüksek nemin Aydın’da daha etkili olduğu, özellikle hamileliğinin ileri dönemlerinde bulunan anne adaylarında zaman zaman aşırı sıcağa bağlı problem yaşayabileceği belirtildi. Aydın Nysa Kadın Doğum Hastanesi Hekimi Op. Dr. Yalçın Yarar; bu sıkıntıları en aza indirgemek için bazı konulara dikkat etmek ve önlem almak gerektiğinin kaydetti.

“BOL BOL SIVI TÜKETİN”

Sezaryen, kürtaj ve gebelerle ilgili çeşitli konuların gündemde olduğu bu sıcak günlerde gebelerin bol bol sıvı tüketmesini öneren uzmanlar, rahat ve sağlıklı bir doğum için gebelerin uyarı ve önerilere dikkate alması tavsiye edildi. Hamilelik sırasında az sıvı alımı ve terlemeyle vücuttaki sıvı kaybı rahimde kasılmalara dolayısıyla erken doğum sancılarına neden olabildiğini belirten Aydın Nysa Kadın Doğum Hastanesi Hekimlerinden Kadın Doğum Uzmanı Yalçın Yarar “Gebelerin günde en az 10 bardak su tüketmesi gerekir. Sıvı alırken dikkat edilmesi gereken konu, sık idrara çıkarttığı için vücutta sıvı kaybına yol açan kahve, çay ve kola gibi kafein içeren içeceklerden uzak durulmalıdır. İçerdiği tuzlar nedeniyle vücutta şişliği artırabileceğinden gazlı soda türü içeceklerden kaçınılmalıdır. Su, taze meyve suları, nane, limon aromalı içecekler, bitki çayları, ayran sıvı gereksinimini karşılamak için tercih edilmelidir. Ayrıca güneş ışığını yansıtan açık renkli kıyafetlerin seçilmesi tavsiye ediyoruz. Koyu renkler ısının daha fazla hissedilmesine neden olur. Pamuk, keten gibi doğal kumaşlardan yapılmış geniş ve rahat kıyafetler terlemeyi önlediği gibi hareket serbestliği de sağlar” dedi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png