TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Amasya Üniversitesi'nde verdiği "Yeni Anayasa çalışmaları" adlı konferansta 9. Cumhurbaşkanı Süleyan Demirel'e çattı.

27 Nisan bildirisi sonrası Başbakan Erdoğan'ın dik durduğunu vurgulayan Kuzu, "Mesela Demirel en çok darbelere mağdur olmuştur, başbakandır. '6 defa gittim, 7 defa geldim' diyor. 'Üzülme Mesut bir daha gelirsin' diyor. Ama gidip bir kere olsun 12 Eylül yargılanırken fötrlenip bir kere orda oturmuyor. 'Bir dakika dur. Nerde kalmıştık beyler de bakalım. Bir kere görelim. Yok böyle bir şey" diye konuştu. 

12 Eylül darbesi öncesi başbakan olan Demirel'in, Merkez Bankası'ndaki para ve döviz rezervi konusunda halkı bilgilendirdiğini anımsatan Kuzu, "Bal gibi biliyordu darbenin olacağını. Çünkü o hesabı niye veriyor. Hani yarın 12 Eylül günü konuşamayacak. Şimdiden söyleyeyim ki, millet yarın çarçur edilirse 'bu paralar efendim nereye gitti' derse 'ben açıkladım kardeşim. Orda duruyor' diyecek. Kurnazlığı da biliyor. Bakın unutmayın gençler asıl tehlike olan şudur: Türkiye'de gördüğünüz o rütbeli generallerdeğil, sivil generallerdir" şeklinde konuştu. 

Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi salonunda düzenlenen konferansa Amasya Valisi A. Celil Özi AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay da katıldı. 

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı konferansın sonunda Kuzu'ya öğrenciler tarafından bir koli yumurta ile Amasya'ya özgü semaver hediye edildi.