‘Bilgim ondan iyidir, yüreği cesareti varsa karşıma çıkar’
 
CHP lideri ‘Siyaset Meydanı Özel’de konuştu: Konvoy saldırısı sorununu gizli çözmeye çalışıyorlar. Peki bu saldırı ne? Demek ki aralarında uzlaşmazlık çıktı. Başbakan dokunulmazlıkları kaldıramaz çünkü yolsuzluk davaları var. Başörtülüler aday olabilir ama Meclis’te kurallara uyarlar
 
ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gece Show Tv’deki Siyaset Meydanı Özel programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:  
 
 
* GİZLİ ÇÖZMEK İSTİYORLAR: Konvoy saldırısından sonra Başbakanı aradım. Sorunu gizli çözmeye çalışıyorlar. Peki bu saldırı ne? Demek ki aralarında bir uzlaşmazlık çıktı. Ne isteniyor? Karşılıklı ne istenmiyor? Biz bunu bilmiyoruz.  
 
 
* BEN HAKARET ETMEDİM: Ben Başbakan’a hakaret etmedim. En sert kullandığım ifade ‘Recep Bey’ o kadar. Akaryakıta zam gelmişti. Vatandaşlar ‘Zamcı Recep’ten bizi kurtar’ dediler. Ben de söyledim. Dünyanın en pahalı benzinini halka satarsanız. TIR, kamyon şoföründen bu yanıtı alacaksınız. Ben bunu hakaret görmedim. Cibiliyetsiz gibi şeyleri o kullanıyor, ben kullanmadım. O dün ‘alçak’ sözcüğünü kullandı. İnsaf denen bir şey var. 
 
* PROTOKOLDE NERDEYİZ?: Kaç takım var birinci ligde biliyor mu? Bir baksın bakalım ana muhalefet partisi liderinin protokolde yeri neresi. Demokrasi kültürü gelişen bir insan bunu söyleyemez. Sayın Başbakan benimle bir araya gelmekten korkuyor. Benim bilgi birikimim, deneyimim ondan iyidir. Ben devlete binlerce kişi arasından girip sınavı kazanmışım. 13 kişi seçildi. Hesap uzmanlığı sınavı zordur. Sayın Başbakan bu sınavlara girmeye cesaret bile edemez. Onun için kendime güveniyorum. 
 
* İSTERSE ÜÇ KİŞİ ÇIKABİLİR: Amerika, İngiltere, Almanya’da çıkıyorlar da sen niye çıkmıyorsun. Seçim sonuna kadar bütün meydanlarda söylececeğim. Yüreği cesareti varsa karşıma çıkar. Beni yenebileceği konu hangisiyse o konuda çıkabilir. Ben söz veriyorum onun belirlediği konularda, onun arzu ettiği televizyon kanalında, onun arzu ettiği gazetelerde ben tek başıma kendisi isterse üç kişi çıkabilir.
 
* DİNİ BİR SÖYLEM DEĞİL: Benim söylediğim ‘Statükonun Allahı Ankaradadır’ cümlesi halk arasında kullanılan gücü vurgulayan bir söylem. Bu halkın sıradan kullandığı bir söylem. Bunun dini bir söylem olmadığını herkes biliyor. 
 
* KORKU GÖZALTILARI: Sokakta yürüyen genci Başbakan’a eylem yapacaklar diye gözaltına aldılar. Böyle bir şey olabilir mi? Derdini anlatacak bir çiftçiğe al ananı al git diyor. Ben söylesem AKP medyası, TV kanalları günün 24 saati bana söylemediklerini bırakmazlardı. 
 
* DOKUNULMAZLIKLAR: Dokunulmazlıkların kaldırılması için dilekçe vereceğiz, yazı ifademiz var. Başbakan cesaret edemez. Davaları var, şahsi davaları var ya mahkum olursa. Üstelik siyasi davalar değil bunlar yolsuzluk davaları, onun için kaldıramaz. Cesaret edemez. Savcının oyuncağı mı olacağız diyor. Eğer ABD’de de savcı başkanın ifadesini alıyorsa burada da alsın. Korkak insanlar bu ülkeyi yönetemez, cesaretle yönetemez.
 
* DEMİREL’İN ÖNERİSİ OLMADI: Demirel sıradan bir insan değil ama önerisi olmadı. Zonguldak konuşmamdan sonra arayıp kutladı. Şunu milletvekili yapın diye hiçbir önerisi olmadı. Demirel deseydi ki şunu aday gösterin diye bakardık MYK’ya götürürdük. Söyleyen insan uzun yıllar hizmet vermiş bir insan ama önerisi olmadı. Sayın Cindoruk’la da TBMM’deki odamda görüştük. Hiçbir isim telaffuz etmedi. 
 
* OKULDA BAŞÖRTÜSÜ: Üniversitelerde başörtüsü sorunu CHP’nin uzlaşmasıyla çözüldü. Hakkımızı teslim edecek. Konsensüs sağlayan biziz. Türbanı biz çözeriz dedik çözdük. Bizim üniversitelerimizin adı üniversite, özerklikleri yok. YÖK Başkanı konuşsun hepsi susar. Bu ülkenin anayasası değişti hiçbiri çıkıp cesaret edip konuşamadı. Bilimsel çalışmaları var ama düşüncelerini özgürce açıklayan kurumlar değiller. Biz YÖK’ü kaldıracağız. 
 
* BAŞÖRTÜLÜLER ADAY OLABİLİR: Ama parlamentoya girerken o kurallara uyar. Kadın milletvekili pantolanla, ben kravatsız giremem. İç tüzük anayasaya aykırı olamaz. Temel kural anayasadır.
 
* DİLİNİ HERKES ÖĞRENEBİLİR: Anadilini herkes öğrenebilir, devlet yardım edebilir. Ana dilde eğitim konusuna sıcak bakmıyorum. Sayın başbakan bana geldi askeri haritalar gösterdiler. 
 
SON ANKETTE CHP’NİN OYU 29.5: 
 
“Reklamlarda inanarak söyledim. Dönüşü olumlu oldu, olumlu geri dönüşümler oldu. Son ankette CHP’nin oyu yüzde 29.5.”
 
ÖSYM’DE SÜRPRİZ MAİLLERDE 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ÖSYM ile ilgili sürprizin maillerde olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu dün gece Show TV’de konuyla ilgili şunları söyledi: 
“Sayın savcı açıklama yaparken size sürprizlerimiz olacak diye ifade kullanmıştı. Benim bildiğim sürprizi açıklarsa Türkiye için de sürpriz olacak bu. Ama önce sayın savcı açıklarsa belki ben soruşturmaya müdahele etmemiş olurum. Benim bildiğim sürpriz, YGS sınavı ile ilgili değil. Bilgisayardan silinmiş fakat sonra polisler el koyup silinen bilgileri öğrendikleri zaman orada bazı maillere rastlamışlar. Sürpriz o maillerde. Üniversite sınavlarıyla ilgili. Şifreyle ilgisi yok bunun. Üniversiteye yerleştirmeyle ilgili. Son sınavla ilgisi yok ama bunlar bulundu. Bildiğim kadarıyla o bilgiler sayın savcıya verildi. ‘İktidara dokunur’ diye açıklamazsa görevinin gereğini yapmamış olur. 1 milyon 700 bin kişinin umutlarıyla oynayan bir kişinin o koltuklarda oturması eğer Tayyip Erdoğan’ı rahatsız etmiyorsa o çocukların günahları onun boynunadır. ‘Şifre’ varsa ‘kopya’ vardır. Niye şifre olsun? Kopya olup olmadığını Sayın Erdoğan nereden biliyor? Başsavcı gidip, siyasi otoriteye bilgi mi verdi? O da başka bir felaket.”- vatan