Yoksullar yemek almak için sırada beklerken, aşevinin arka bahçesine geçip açılışa katılan protokole et kavurma ve tatlı ikram edildi.

ONLAR yoksul ama onurlular... Muhtaç oldukları bir kap sıcak yemeği alırken yüzlerini kapayacak kadar gururlular... Ramazan ayı öncesinde kapılarını yoksullara açan "Gönüllü Kuruluşlar Aşevi"nin yemek dağıtımına gelen kadın ve çocuklar, utançlarından başlarını yerden kaldıramadı. Yemek almaya, bakraçları giysilerinin altına gizleyerek, sokak aralarından yürüyerek geldiler. Gazetecileri görünce yüzlerini gizleyen kadınlar, “Burası olmasa çocuklarımız evde aç ve perişan olacaklar” dediler.

Yoksula çorba, protokole kavurma

Yemek dağıtımına katılan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise temsili olarak birkaç yoksula kendi elleriyle doldurduğu yemekleri dağıttı. Ardından açılışa katılan protokol için aşevinin arkada bahçesinde uzun bir sofra kurularak et-kavurma, pilav ile yöresel zerde tatlısından oluşan yemek ikram edildi. Protokol yemek yediği sırada diğer bahçede uzun kuyruklar oluşturan yoksullarında yemek almak için dakikalarca ayakta bekledi.

6 AY BOYUNCA 3 ÇEŞİT YEMEK

23 vakıf ve derneğin oluşturduğu "Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, 6 ay boyunca yaklaşık 12 bin kişiye her gün 3 çeşit sıcak yemek dağıtacak.

PROTOKOLE AÇILIŞ YEMEĞİ

Vali Nuri Okutan, önce yoksullara kendi eliyle yemek dağıttı. Ardından da arka bahçede açılışa katılan protokolle birlikte yemek yedi.