FP ve DYP eski Milletvekili eski Başbakanlardan Adnan Menderes"in oğlu Aydın Menderes, Türkiye"nin kolay kontrol edilemeyecek bir gerilim yaşadığını, bu gerilimin, sivil toplum kuruluşları ve temennilerle geçiştirilemeyeceğini söyledi.

AKP"ye hiçbir şey yapmadan mahkeme kararını bekle demenin gerçekçi olmadığını belirten Menderes, gerilimin düşürülmesi konusunda CHP"nin geri adım atacak gibi görünmediğini, bu noktada asıl işin Başbakan Erdoğan"a düştüğü mesajını verdi. VATAN"ın sorularını yanıtlayan Menderes “Kapatma davasının doğal olarak hedefi Erdoğan. O"nun vereceği doğru karar bir bakıma hem gerilimin düşmesi ve Türkiye"nin demokratikleşmesinin devam etmesi adına hem de kendi siyasi hayatının kesintiye uğramaması adına faydalı olabilir” diye konuştu. Erdoğan"ın her fırsatta bin kere düşünüp bir kere adım attığını vurguladığını anımsatan Menderes, “Şimdi belki daha fazla düşünüp, ikinci adımı öyle atmalı, belki de atmamalı” dedi.

Menderes, başsavcının AKP hakkında kapatma davası açmadan önce, Anayasa Mahkemesi"nin türbanla ilgili Anayasa değişikliğine ilişkin kararı niye beklemediğini anlayamadığını da söyledi. Menderes, kapatma davası ile Ergenekon soruşturması arasında bağlantıya ilişkin ise “Ergenekon davasını kapatma davasını önleyecek ağırlıkta görmüyorum” değerlendirmesini yaptı.