Osman Baydemir kendinden öncekilerin emek hırsızıdır. Bunu ilk yapıp etüd eden Osman Baydemir’den önceki Belediye Başkanı’dır. Yani Ahmet Bilgin’dir" dedi.
 
Bakan Eker, Baydemir’in Başbakan Erdoğan için söylediği "Emek Hırsızı" sözlerini eleştirdi. Asıl emek hırsızının Baydemir olduğunu savunan Eker, "Bunu ilk yapıp etüt eden Osman Baydemir’den önceki belediye başkanıdır. Ahmet Bilgin yani. 96-97 yılında etüt edilmişti bu. Projeyi yaptık dediği de şu. Başbakan’ın projeyi duyuracağını önceden haber aldılar ve hemen göstermelik bir açılış hazırladılar. O Projeye belli miktar hibe desteğini kim hazırladı. Kalkınma Ajansı tabiî ki. Bizim sağladığımız hibe ile o şelale yapılıyor. Yani projeye adım atılıyor" dedi.
 
-"MOLOTOF KOKTEYLİ ATILMADIK BÜROMUZ KALMADI DİYARBAKIR"DA-
 
 
BDP’nin desteklediği bağımsız adayların seçim politikasını eleştiren Eker, "Zaten bütün saldırıları sonuna kadar yapıyor. Son bir buçuk aydır bizim taşlanmadık, camı kırılmadık, molotof kokteyl atılmadık bir büromuz kalmadı. Her türlü saldırıyı burada yapıyorlar" dedi. BDP’nin insiyatifi sayesinde Diyarbakır’da miting yapabildikleri iddialarının gerçek dışı olduğunu belirten Eker, "Öyle saçma şey olabilir mi? Ak Parti Kürtlerin de partisi. Herkes kendi işine baksın. Demokrasi insanın kendisi gibi düşünmemesine saygı göstermektir. BDP’nin zihniyeti silahlı PKK örgütü ile aynı. İnsanları tekçi bir yapıya toplumu sürüklemek istiyor" şeklinde konuştu.
 
-"CHP İLE BDP ZİHİN AKRABASI"-
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile BDP’nin "Zihniyet Akrabalığı"nın olduğunu öne süren Eker, "Barış içinde meselelerin çözülmesine engellemeye yönelik, sorundan beslenmeye dönük bir ortaklık var. Ak Parti ile aralarında fark görüyoruz. Barış içinde, kavga gürültü olmadan halletmeye çalışıyor Ak Parti. Birbirlerinin değirmenlerine yağ sürüyorlar, birbirlerine su taşıyorlar. CHP ile BDP arasındaki yakınlık referandumda da mevcuttu" dedi.
 
CHP’nin Kürt sorununun büyümesinde gelişmesinde, bugünkü boyutuyla bu hale gelmesinde en büyük pay sahibidir. Geçmişten beri bu vardı. Önce CHP özeleştiri yapsın. Bu insanların dilini biz yasakladık diye itiraf etsin" dedi. Eker, CHP’nin de geçmişiyle yüzleşmesi gerektiğini söyledi.
 
-"AKP TASVİYE ETMİYOR"-
 
Siyasilerin usluplarına dikkat etmesi gerektiğini ve seçimden sonra birbirlerinin yüzüne bakacaklarını belirten Eker, siyasilerin bunları bilerek konuşması gerektiğini söyledi.
 
KCK konusunda ise Eker, "Milli iradeye saygılıyız biz. Kimse kimseye baskı yapmıyor. Yargının kararına siyasiler ne yapabilir? Her türlü saldırı da BDP’den geliyor seçim sürecinde zaten" şeklinde konuştu.
 
-"BAYDEMİR’İ FIRÇALADILAR"-
 
Eker ayrıca, Baydemir’in "Silahlar miadını doldurdu" açıklamasından sonra Partinin kendi içinde Baydemir’i fırçaladığını ve başına eşbaşkan atadıklarını söyledi. Baydemir’in belediyecilik dışında başka şeyler yaptığını ileri süren Eker, Diyarbakır’ın imajını sarstıklarını açıkladı.