Genç kız ölürken, erkek arkadaşı hastanede yaşam savaşı veriyor.

Yenişehir Lisesi 11 Fen-B sınıfında öğrenim gören Şeyda Ö., 1.5 ay önce kendisinden 3 yaş küçük ve aynı okulda öğrenim gören 9-G sınıfındaki A.S.Ç ile duygusal arkadaşlığa başladı. 10 Kasım günü düzenlenen törenden kaçarak okulun yanında sigara içen Şeyda Ö. öğretmenleri tarafıdan yakalanınca disipline verildi. Yapılan soruşturmanın ardından 1 gün okuldan uzaklaştırma cezası alan Şeyda Ö."nün bu cezası, sınavları nedeniyle 21 Aralık tarihinde uygulandı.

Dün annesi Zeynep Ö."den izin alarak arkadaşları ile sinemaya gideceğini söyleyen genç kız, okuldan kaçan arkadaşı A.S.Ç. ile buluşarak birlikte sinemaya gitti. Sinema çıkışı A.S.Ç. kız arkadaşını amcası Mustafa Ç."nin Şeyhşamil Mahallesinde bulunan ve içinde kimse oturmayan evine götürdü.

Uzun süre kızının eve gelmemesi üzerine arkadaşlarını arayan anne Zeynep Ö., A.S.Ç ile sinemaya gittiğini öğrendi. Ardından gencin ev telefonunu bulan anne Zeynep Ö., A.S.Ç"nin ailesi ile birlikte eve gelmeyen çocuklarını aramaya başladı.

İstanbul"da yaşayan kardeşine ait evin yedek anahtarını evde bulamayan A.S.Ç"nin babası Malik Ç., orada olabileceklerini tahmin ederek eve gitti. Dün akşam saat 20.00 sıralarında kapıyı üzerinde bulunan yedek anahtarla açmaya çalışan baba Malik Ç."nin eve geldiğini anlayan liseli aşıklar, paniğe kapıldı.

Bunun üzerine giyinik olan A.S.Ç ile Şeyda Ö., 7"nci katta bulunan apartman dairesinin penceresinden boşluğa atladı. Yakınları tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisine getirilen genç aşıklardan Şeyda Ö. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan ve vücudunun bir çok yerinde kırık olduğu belirlenen A.S.Ç. ise beyin cerrahi servisinde tedavi altına alındı. Genç kızın cenazesinin yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edileceği öğrenilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı./milliyet