ESİDEF tarafından bu yıl 5"insi düzenlenen Arama Konferansı"na katılan yaklaşık 150 işadamı, Afyonkarahisar"da yapılan ve bölgede çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren ESİDEF delegelerinin yoğun ilgi gösterdiği Arama Konferansı, özellikle motivasyon açısından son derece verimli geçti. 5. Arama Konferansı"na ekonomistler Turhan Bozkurt ve Zafer Özcan da konuşmacı olarak katıldı.

Programda konuşan ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, dünyayı etkisi altına alan küresel krizin etkisini yitirmeye başladığı son süreçte gündemin doğru okunup değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu tür organizasyonların da söz konusu değerlendirmeler için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Davulcuoğlu, işadamlarına bu süreçte sanki halen devam ediyormuş gibi en üst düzeyde tasarruf tedbirleri ve verimlilik çalışmaları yapmayı önerdi.

Arama Konferansı"ndan sonra yönetim kurulu toplantısı yaptıklarını aktaran Davulcuoğlu, 2009 yılını değerlendirdiklerini ve 2010 için hedef tespit ettiklerini kaydetti. Davulcuoğlu, ESİDEF bünyesindeki il derneklerinde çeşitli komisyonlar kurulacağını ve oluşturulan icra kurulunun da önemli konularda kararlar alacağını belirtti.Ayrıca yurtdışı iş gezilerine ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Davulcuoğlu"nun ardından ESİDEF çatısı altında toplanan derneklerin başkanları yaptıkları konuşmalarda derneklerinin faaliyetlerinden ve 2010 hedeflerinden bahsettiler. Egeli ve Batı Akdenizli patronlar, arama konferanslarının tecrübe paylaşımı, ortak akıl ve moral gibi daha birçok katkılarının olduğunu vurguladılar. Başkanların görüşleri, sorunlara çözüm üretilmesi noktasında birleşti. Toplam 4 oturum şeklinde yapılan Arama Konferansı"nın ilk iki oturumunda işadamlarına hitap eden ekonomi editörü Turhan Bozkurt ve Zafer Özcan, özellikle son dönem dünya ve Türkiye"nin ekonomik durumu hakkında oldukça önemli bilgiler verdiler.

Arama konferansına Aydın"dan ASİAD Başkanı Semih Menzilci, ASİAD Başkan Vekili Abdülkerim Tikbaş, ASİAD Başkan Yardımcısı Kemal Uşaklı, ASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bağcı, Söke İş adamları Derneği Başkanı Fazıl Ersoy ve Nazilli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Nemci Erkan katıldı./iha