ASİAD Başkanı Şevket Kaya, dernek olarak en önemli amaçlarının Aydınlı işadamlarına yapacakları yatırımlarda destek olarak ufuklarını açmak olduğunu vurgulayarak, “Bir üst kuruluşumuz olan ESİDEF 2 yıldır İş Geliştirme Platformunu sürdürüyor. Ekim ayında tüm Ege Bölgesi ve Batı Akdeniz"de ki işadamlarını fuarda buluşturacak. Ayrıca en üst kuruluşumuz olan TUSKAN dış dünya ile ilişkilerimizdeki bağlantılar açısından önemli. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül"ün de katıldığı Afrika gezisinde bizde hazır bulunduk. Gezi çok verimli geçti. Oralara mutlaka yatırım yapılmalı. Aydınlı işadamları dünyaya açılmalı. En üst kuruluşumuz olan TUSKAN Amerika, Avrupa ve Türki Cumhuriyetler arasındaki köprüyü de Türk işadamları için kurmuş durumda. Bu bağlamda 3 ve 5 Haziran tarihleri arasında İstanbul"da “Dünya Dış Ticaret Köprüsü Projesi” adı altında bir etkinlik düzenlenecek. Şimdiye kadar 2500 katılımcı başvurmuş durumda. ABD eski başkanı Bill Clinton"da etkinliği davet edildi. Bizde ASİAD olarak Aydın"da ekonomik eğitim açısından işadamlarıyız için pek çok program yapacağız. Şimdiye kadar kullandığımız logomuzda da değişiklik yaptık. Bu gelişmeler 15-20 gün içinde netlik kazanacak” dedi.
Tüm dünya ülkelerini etkileyen küresel ekonomik kriz ile ilgili soruları da yanıtlayan ASİAD başkanı Şevket Kaya, “Ekonomik kriz yokmuş gibi pembe tablolar çizmek doğru değil. Ama sürekli ekonomik kriz çığırtkanlığı yaparak da ekonomimizi yolundan çıkarmamalıyız. Küresel krizin 1-2 yıl daha tüm dünyayı etkileyeceği varsayılıyor. Bizler bu dönemde kendimizi korumalıyız. ASİAD olarak Orta Amerika"ya bir dış ticaret gezisi yapacağız. Buralara Aydın"ın ürünlerini pazarlayıp yatırım alanları yaratabilmemiz bizim için önemli. Aydın"da Üniversitemiz ile de yapacağımız ortak çalışmalar ile panelle yaparak, konusunda uzman ekonomistleri Aydın"a davet ederek ekonomik krizin aşılması safhasında ortak çalışmalar yapacağız. Ayrıca Aydın Belediye Başkanlığı aday adaylık dönemimdeki Aydın ile ilgili projelerimi ASİAD yönetimi içerisinde de değerlendirme içine alacağım” şeklinde konuştu.
ASİAD"ın 3 Şubat tarihinde yapılan olağan genel kurulunun ardından Şevket Kaya başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu. Semih Ergen, Abdulkerim Tikbaş, Akcan Kurtulmuş, Osman Boztepe, Ahmet Celal Kavcar, Ahmet Haşim Ünal, Haluk Aydos, Mahmut Petekkaya, Şenol Bakış, Mehmet Şirin Tunç ve Bünyamin Polat.