Kasım ayı başında İzmir'de düzenlenen 3. İş Geliştirme Platformu"nu değerlendiren ASİAD Başkanı Şevket Kaya, ekonomik ilişkilerin canlanması yanında morallerin yükselmesine de zemin hazırladıklarını ifade etti. Çoğunluğunun İzmir"den katıldığı, Ege"nin illeri ve merkez dışındaki ilçeler ve diğer illerden gelen kobi niteliğindeki üreticilerin da katılarak daha çok bağlantı yaptığını anlatan Kaya, “Platformumuz sayesinde kobi niteliğindeki firmalar ilk defa böyle bir organizasyona katılma fırsatı yakaladı. Yaptıkları ticari bağlantılarla kendi motivasyonları arttığı gibi, stantı olan firma çalışanlarının da aileleriyle platformu ziyaretinde firmalarının stantlarını gördüğünde çalışanlarının motivasyonun arttığını gözlemledik. Platformumuz, benzerleri gibi meşakkatli ve pahalı değil, katılmak daha kolay” dedi.

Katılımcıların birçoğunun iş bağlantısı yaptığını vurgulayan Kaya, “Somut sonuçlar alınması bizi çok sevindirdi. Temel amaçlarımızdan biri de platforma katılanların ticari hacimlerini büyütmekti. Bizi benzerlerimizden ayıracak bir diğer konu da platformda ticari hareketliliğin yanı sıra, tanınmış ve aynı yollardan geçerek şirketlerini büyütmüş ünlü iş adamlarımızın bilgi ve tecrübelerini katılımcılara aktarması oldu. Kıyaslama yapmayınca, diğer meslektaşlarımızın durumunu ölçüp tartmayınca nereye gittiğimizi, nerede olduğumuzu, daha doğrusu nereye gitmemiz gerektiğini yeterince anlamayabiliyoruz. Platform bunu ölçmenin en güzel yerlerinden biri oldu. Platformda birçok dost ve ticari ortak edindik, moral bulduk” diye konuştu.

Yapılan anket ve değerlendirme sonucunda, ilk defa böyle bir organizasyona katılan Ege ve Batı Akdeniz"in kobi niteliğindeki firmalarının çoklukta olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Kaya, şunları söyledi: “Bizi en fazla sevindiren gelişmelerden biri de stant fiyatlarının düşük tutulmasıyla ilk defa illerden ve ilçelerden büyük firmaların yanında, kobi niteliğindeki firmaların da platforma gelmesi ve ticari bağlantılar yapması oldu”

AYDIN FİRMALARI ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER YAPTI

Aydın"dan platforma katılan firmaların gerçekleştirdiği iş görüşmeleri hakkında da bilgiler veren ASİAD Başkanı Kaya, şöyle konuştu: “Alaşehir"den, Şahin Sucukları firması,Manisa, Aydın, Denizli illerine bayilik anlaşmaları yaptı. Aydın"dan Mesa Kazan İzmir"den 2 firma, Denizli, Osmaniye ve Manisa"dan görüşmeler yaptı. Aydın"dan Utra Duffy Temizlik Şirkeki Denizli, Manisa ve İzmir"den bayilik antlaşmaları var. Aydın"dan Tuğba Kuruyemiş bir çok il ve ilçeden bayilik teklifi aldı fakat bayilik vermediği için oralarda şube açmayı düşünüyor. Nazilli"den, Sistem Güneş Enerji 200 bin dolarlık, 5 bayilik görüşmesi ve yurt dışı güneş enerjisi parça satımı görüşmesi yaptı. Nazilli"den, EKOBİS Şarjlı Bisiklet 5 bayilik görüşmesi yaptı. Aydın"dan Eliçelik Romork; Köyceğiz bayilik görüşmesi, İzmir, denizli Manisa illerinden sıcak satış yaptı”

3. İŞ GELİŞTİRME PLATFORMU

İzmir Kültürpark Uluslararası fuar alanı 2 no"lu holde Kasım ayı başında gerçekleşen 3. Ege İş Geliştirme Platformu"nun açılışına Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, bölge milletvekilleri, valiler, İzmir Büyükşehir belediye başkanı, belediye başkanları ile mesleki oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılmıştı. 220 kurumsal firmanın 300"ü aşkın stantla ürünlerini sergiledikleri platforma yaklaşık 10 bin profesyonel ziyaretçi katılarak 30 binin üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleşmişti.