Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sağlık Yüksekokulu'nda düzenlenen törenle geleceğin sağlık çalışanlarına aşının önemi anlatıldı. Öğrenciler de tek tek aşılanarak il genelinde aşılama çalışmalarına başlandı.
Törene Aydın Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, Sağlık İl Müdürü Yardımcısı Aydın Şenyüz, Bulaşıcı hastalıklar Şube Müdürü Kamil Yavaş, ADÜ Sağlık Yüksekokulu okutmanları ve öğürenciler katıldı. Törenin açılışında konuşan Aydın İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, her yıl dünyada 1 milyon 400 bin çocuğun aşı olmadığı için yaşamını yitirdiğini dikkat çekti. Aşı haftasının amacının toplumun aşılama konusundaki duyarlılığını artırmak, aşısız ve eksiksiz aşılı çocukların aşılamalarını sağlamak olduğunu kaydeden İl Sağlık Müdürü Çobanoğlu, “Ülkemizdeki aşılama hizmetleri Sağlık bakanlığı'na bağlı tüm tüm sağlık ocakları, sağlık evleri ve hastanelerde ücretsiz olarak verilmektedir. Dünyada her yıl; Difteri nedeniyle 30 bin çocuk hastalanmakta, 3 bin çocuk ölmekte, Boğmaca nedeniyle 39 milyon çocuk hastalanmakta, 300 bin çocuk ölmekte, Kızamık nedeniyle 30 milyon çocuk hastalanmakta 888 bin çocuk ölmekte, Hepatit B nedeniyle 6 milyon kişi hastalanmakta, 500 bin kişi ölmektedir. Uygulanan aşı programları sayesinde daha önce tüm dünyada salgınlara ve ölümlere yol açan 'Çiçek Hastalığı' 1977 yılında tamamen yok edilmiş, çiçek aşısı uygulamasına da son verilmiştir. Ülkemizde 1988 yılından bu yana 'Çocuk Felci Hastalığına' da rastlanmamaktadır. Unutmayalım ülkemizde yalnızca aşı uygulamasıyla, her yıl 40-50 bin bebeğin aşı ile korunabilir hastalıklardan ölümü engellenmektedir” dedi.
Vali yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu da aşılamanın öneminden söz ederek tüm Aydın halkına kampanya kapsamında aşılarını tamamlatmalarını tavsiye etti.
Yapılan konuşmaların ardından aşı kampanyası ADÜ Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin aşılanmasıyla başlatıldı.