İlk gün Nazilli Devlet hastanesine getirilen ilk 10 aşı başta hastane başhekim vekili olmak üzere sağlık çalışanlarına yapılırken 2. günde ise Nazilli Verem Savaş dispanserinde 10 aşı daha yapıldı. Sağlık Gurup Başkanı Dr. Orhun Örer"le birlikte yine 10 sağlık çalışanına yapılan aşıların önümüzdeki günlerde tüm ilçe bazına yayılacağı ifade edildi.

Aşı çalışmaları hakkında bilgiler veren Dr. Orhun Örer, “Sağlık personelimizi aşı olmaları konusunda teşvik ettikten sonra uygulamaya başladık. En fazla risk altında bulunan sağlık personelimizin hastalığı başkalarına bulaştırmaması için aşılamanın önemli olduğunu düzenlediğimiz seminerle de anlattık” dedi.

Dr. Örer, “Halk arasında Domuz gribi aşısı olarak bilinen Pandemik A H1 N1 aşılarına Nazilli"de de başlandı. İlçemizde ilk aşı Nazilli Devlet Hastanesi Baştabip Vekili Dr. Fikri Özçetin ve hastane personeline 10 doz aşı yapıldı. Aşılama gönüllülük esasına dayalı. Yani aşı olmak istemeyen sağlık personelini aşılamak zorunda değiliz ama uzmanlarımız kendilerine aşının etkilerini ve faydalarını anlatacaklar. Güvenilirliğini anlatacaklar. Daha sonra da kendi onaylarına bırakacağız. Olmak isterlerse aşılarını olacaklar, olmak istemezlerse imza karşılığı ve neden olmak istemediklerini belirtecekler. Ve kendilerine zoraki aşı yapılmayacak. Ancak bizler öncelikle sağlık personelimizin aşı olmalarını istiyoruz. Çünkü bu hastalıkla en fazla karşı karşıya olacak olanlar Sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personelidir. Hem kendi sağlıkları açısından, hem de çevrelerinin sağlığı açısından aşı olmalarını öneriyoruz. Çünkü sağlık çalışanları günde yüzlerce hasta ile temasta bulunuyor. Sağlık çalışanlarının aşılanmasının ardından ilk olarak Belediye Temizlik İşleri Personeli ve İlçemizdeki okullarda öğrenim gören öğrencilerimizi aşılayacağız. Amacımız tüm Türkiye"de olduğu gibi Nazilli"de de Pandemik A H1 N1 virüsüne karşı bağışıklığı artırmaktır” diye konuştu.