ASELSAN'da kritik birimlerde görev yaparken birbiri ardına şüpheli şekilde intihar eden mühendislerin ölüm olaylarıyla ilgili 4 yıl sonra soruşturma başlatan Genelkurmay Askeri Savcılığı soruşturmayı âdeta jet hızıyla takipsizlikle sonuçlandırdı. 
 
Ankara'da Bando Okullar Komutanlığı'nda görev yaparken nöbette şüpheli şekilde intihar eden Asteğmen Burhaneddin Volkan'ın babasıemekliastsubay Mahmut Volkan oğlunun ölümüyle ilgiliİstanbulCumhuriyet Savcılığı'na bir mektup gönderdi. Baba Volkan askeri casusluk soruşturması kapsamında ele geçirilen bir belgede "Aselsan'da sorun çıkaranlar var. Sorunun kaynağı bulunmalı, gereken yapılmalı" notunun yer aldığını belirtti. 
 
Mahmut Volkan, oğlunun ölümünde okul ve birlik komutanının askeri hiyerarşi içinde baskı ve komplosunun etkili olduğunu öne sürerken, Aselsan'da aynı yerde görev yaparken intihar eden 4 mühendis Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken ve Zafer Oluk'un ölümlerinin de oğlunun ölümü gibi şüpheli olduğunu, bu gençlerin kimyasal gaz,ilaçveya bilinmeyen bir sebeple kontrol altına alınarak intihar ettirildiklerini yazdı. Dış kaynaklı olduğunu düşündüğü müdahalenin, Aselsan ve TSK içindeki destekçiler olmadan yapılamayacağını savunan Mahmut Volkan, ölen mühendislerin ölüm sebepleri ile olayda etkili olan kişilerin savcılık tarafından bulunmasını istedi.
 
İKİ AYDA İNCELENDİ
 
Baba Volkan'ın mektubu askeri casusluk soruşturmasını yürüten dönemin Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen'e ulaştı. Seçen, Aselsan intiharlarının kendi görev alanına girmediği gerekçesiyle görevsizlik kararı verdi. Bununla birlikte Mahmut Volkan'ın dilekçesinin yanı sıra elde edilen diğer belge ve bilgiler Genelkurmay Askeri Savcılığı'na gönderildi. Askeri savcılık da Mahmut Volkan'ın mektubunda yer verilen iddialarla ilgili soruşturma başlattı. 2011/316 dosya numaralı soruşturmayı yürüten Askeri Hâkim Yarbay Naci Akdemir, Volkan'ın Genelkurmay Askeri Savcılığı'ndaki dosyasının yanı sıra diğer 4 mühendisin dosyalarını daAnkarave Gölbaşı Savcılıkları ile 3. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'ndan talep etti. 
 
Akdemir inceleme sonunda, Volkan'ı intihara azmettiren, teşvik, ikna ve yardım gibi sebeplerle yönlendiren askeri şahısların bulunmadığına karar vererek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Akdemir diğer 4 ölüm olayı ile ilgili olarak da yerel savcıların yetkili olduklarına hükmetti. Akdemir, Ünsem Ünal'ın dosyasını Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı'na, Hüseyin Başbilen ve Evrim Yançeken'in dosyasını Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na, Asteğmen Zafer Oluk'un dosyasını ise 3. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na geri gönderdi. Böylece ocak ayında açılan soruşturma için mart ayında takipsizlik kararı verilmiş oldu.
 
2 YILDA 5 İNTİHAR
 
Aselsan'da görev yapan Hüseyin Başbilen 5 Ağustos 2006, Ünsem Ünal 16 Ocak 2007, Evrim Yançeken 24 Ocak 2007, Asteğmen Burhaneddin Volkan 9 Ekim 2007 ve Asteğmen Zafer Onuk ise 5 Mayıs 2008'de şüpheli bir şekilde hayatlarını kaybetmişlerdi.
 
AİLE TAZMİNAT KAZANDI
 
SABAH, 27 Şubat 2011'de Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin (AYİM), vatani görevini yaparken ölen Aselsan mühendisi Burhaneddin Volkan'ın ölümünde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) hizmet kusuru olduğu gerekçesiyle ailesine tazminat ödenmesine hükmettiğini yazmıştı. Volkan'ın ailesinin başvurusu üzerine AYİM'in kararı doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığı'nın, Volkan'ın eşi Nuran Volkan'a 156 bin 500, annesi Fatma Volkan'a 33 bin 500, babası Mahmut Volkan'a 22 bin TL tazminat ödemesi kararlaştırılmıştı. (Sabah Gazetsi)