Ankara Başsavcılığı'nın iki yıl önce kapattığı ve bir dönem Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarından Fikret Seçen'in elde ettiği deliller üzerine yeniden açılan Aselsan intiharları dosyasında şok edici bir gelişme yaşandı.
 
Taraf Gazetesi'nin haberine göre; ASELSAN Mühendisi Hüseyin Başbilen'in babası Vehbi Başbilen'in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçe üzerine derinleştirilen soruşturma kapsamında Savcı Murat Demir'in, genç mühendisin ölümü ile ilgili olay yeri inceleme ekiplerince çekilen fotoğraf ve video kayıtları ve cinayete dair elde edilen delillerin incelenmesini talep ettiği bilirkişi, hazırladığı raporda cinayeti işaret etti. Araçta yabancı parmak izlerine rastlandığı belirtilen raporda Başbilen'in çantasının da sonradan arabaya konduğu belirtildi.
 
'İNTİHARA İNANMIYORUM'
Baba Vehbi Başbilen "Oğlumun intihar ettiğine başından beri ne inandım ne de ihtimal verdim" açıklaması yapmıştı. Baba Başbilen oğlunun hem uzak mesafede daha etkili bir Kanas silahı projesi hem de F16, milli tank projelerinde yer aldığını, söz konusu projeleri tamamladığını ölmeden bir gün önce kendilerine aktardığını söylemişti.
 
Üç dosya da kapatılmıştı
Hüseyin Başbilen 7 Ağustos 2006'da aracında boğazı ve bileği kesilmiş halde bulunmuş, 17 Ocak 2007'de ise yine Aselsan'da görevli mühendis Halim Ünal'ın kafasına isabet eden tek kurşunla öldüğü haberi gazetelere yansımıştı. 9 gün sonra da bir başka Aselsan çalışanı Mühendis Evrim Yançeken oturduğu binanın altıncı katından düşerek hayatını kaybetmişti. ODTÜ mezunu üç mühendisin önemli askeri projeler üzerinde çalıştıkları ve bu nedenle öldürüldükleri iddia ediliyor. Savcılığın, ailelerinin başvurusu olmadığı halde, diğer iki ölüm dosyasındaki evrakları da mercek altına aldığı belirtildi.