Yenipazar ilçesinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Aydın Şube Müdürlüğü ve Yenipazar Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliğiyle cezaevinde kalan 25 kursiyere yönelik Yenipazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı ''Aşçı Çırağı'' kursunu tamamlayanlara sertifikaları verildi.
Yenipazar Cumhuriyet Savcısı Mehmet Açıkgöz, kursunun tamamlanması dolayısıyla Yenipazar Cezaevi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüleri üretken ve sorumluluk taşıyan bireyler haline getirmek, sosyalleşmelerini, uyumlarını sağlamak, topluma kazandırmak amacıyla çeşitli faaliyetler düzenlediklerini belirtti.
Açıkgöz, şunları kaydetti:
''Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR ile ortak yürüttüğümüz sosyal ve kültürel faaliyetleri ve eğitim faaliyetlerimiz bunlardan bazılarıdır. Daha önce de arıcılık, bilgisayar, okuma yazma, halk oyunları gibi kurslar düzenledik. Tamamlanan son kursumuz aşçılık kursumuzdur. Bu kursta 25 hükümlü ve tutuklumuz 5 ay boyunca toplam 275 saat kursiyer olarak eğitim görüp yemek yapma, kişisel bakım ve hijyen gibi konularda eğitim alarak sertifika almaya hak kazandılar.''
Savcı Açıkgöz, farklı alanlarla ilgili kursların devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Kursu tamamlayanlara sertifikaları verildi.