AYDINPOST HABER SERVİSİ-Didim Belediyesi ile TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası ve Makina Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilcşlikleri Didim Belediye sınırları içerisindeki asansörlü binaların asansörlerinin yıllık kontrollerini odalarla birlikte denetlemek için bir işbirliği protokolü imzaladı.

İmza töreninde konuşan Didim Belediye Başkanı Ercan Atasoy, “31 ocak 2007 tarih ve 26420 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Asansör Yönetmenliğine göre yapının bulunduğu yer belediye sınırları içinde ise belediyelerce, belediye sınırları dışında ise Valiliklerce yılda en az bir kere her asansörün kontrolü yapılacaktır. Ancak kadrosunda bu konuda yeterli sayıda uzman teknik eleman bulunmayan Belediyeler ve Valiliklerin yıllık kontrollük işini dışarıdan elektrik ve Makina mühendislerine yaptırabilecektir demektedir. Biz de Didim belediyesi olarak Elektrik ve Makina Mühendisleri Odası ile birlikte bu konuda bir işbirliği yaparak bu protokol ile mevcut asansörlerin denetlenmesi ve yeni yapılacak asansörlerinde uygunluğu yönünde bakımını yaparak Didim Beldemizdeki Asansörlerde artık daha güvenli olacağız” diye konuştu.

Protokole odalarını temsilen imza atan Metin Albeyoğlu ve Haluk Demirci, “Asansörlerin yapılması gereken periyodik bakımları çoğunlukla yapılmıyor. Dolayısıyla her an bir kaza olabilir. Bu protokol ile daha güvenli ve emniyetli bir durum oluşacaktır. Bizler Makina Mühendisleri ve Elektrik Mühendisleri Odası olarak bu tür denetimlerdeki işbirliğine her zaman açığız” dedi.