Olay, Alanya ilçesi Okurcalar beldesindeki beş yıldızlı bir otelde meydana geldi.
Mersin'in Anamur ilçesinden Antalya'nın Alanya ilçesindeki beş yıldızlı otele çalışmaya gelen Aksaray Üniversitesi Şereflikoçhisar Berat Cömert Turizm ve Otel işletmeciliği 2. Sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Hüseyin Çiçek, yaz tatilin başlamasıyla birlikte garson olarak işe başladı. Orhan Çiçek, dün saat 17.00 civarında çalıştığı otelin asansörüne henüz belirlenemeyen bir nedenle boynunu sıkıştırdı.
Sesler üzerine olay yerine gelen otel görevlileri asansörden kurtardıkları Orhan Çiçek'i, otel ambulansıyla hastaneye götürdüler. Üniversite öğrencisi Çiçek, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Savcılık, incelemesinin ardından Çiçek'in cenazesini Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk etti.
 
Çiçek'in cenazesi adli tıp kurumunda yapılan otopsisinin ardından yakınları tarafından Mersin'in Anamur ilçesine götürüldü. Hüseyin Çiçek'in amcası İbrahim Çiçek, beş yıldızlı bir otelin asansöründe böyle bir olayın nasıl geldiğine anlam veremediğini söyleyerek,"Yeğenimin ölümünde ihmal var. Bu kadar büyük bir otelin asansöründe bu yaşanır mı? Asansör arızalıysa neden kullanıma kapatılmadı. Kimse bize bir şey söylemiyor. Dağ gibi yeğenimi toprağa vereceğiz. Olayda bir ihmal varsa suçluların cezalarını çekmesini istiyorum" dedi. Aksaray Üniversitesi Turizm Otelcilik 2. sınıf öğrencisi Hüseyin Çiçek'in geçen yıl aynı otelde zorunlu stjanı yaptığı, bu yıl ise okul harçlarını çıkarmak amacıyla çalıştığı belirtildi. Jandarma ekiplerinin olayla ilgili soruşturmasının devam ettiği öğrenildi.