İZMİR'in Bayraklı İlçesi Özkanlar semtinde takip ettiği iki kızı asansörde taciz eden, bu sırada kendisine direnen tıp fakültesi öğrencisi B.K.'nin de yumrukla burnunu kıran, bir ambalaj şirketinde satış görevlisi olarak çalışan bir yıllık evli 26 yaşındaki E.K., güvenlik kamerası görüntülerinden aracının plakası belirlenerek yakalandı. E.K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Özkanlar semtindeki ilk olay geçen 1 Aralık'ta saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi B.K., arkadaşlarıyla ders çalıştıktan sonra evine gitmek üzere yola çıktı. Bu sırada takip edildiğinden habersiz apartmana giren B.K.'nın arkasından hızla içeriye girip kızı asansöre sokan bir kişi, eliyle taciz etmeye başladı. Şüpheli, taciz sırasında kendisine direnip çığlık atarak yardım isteyen B.K.'nın burnuna yumruk atıp kırdıktan sonra kaçtı. Çığlıklara koşan kızın ailesi ve komşuları, yüzü kanlar içerisinde kalan B.K.'yı, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı, tedavisi yapıldı.

GÜPEGÜNDÜZ TACİZ

Aynı kişi, geçen 17 Aralık'ta, Ankara Caddesi üzerindeki muhasebe bürosunda çalışan B.D.'yi taciz etti. Gündüz saatlerinde banka şubesinde işlemlerini yaptırdıktan sonra işyerine giden B.D.'yi de takip eden şüpheli, apartmana girip asansöre bineceği sırada kızın arkasından hızla yaklaşarak taciz edip kaçtı.

GÖRÜNTELER ELE VERDİ

İki olayın ardından araştırma başlatan polis ekipleri, B.D.'nin taciz edildiği bölgede bulunan işyerlerinin güvenlik kameralarının görüntülerini tek tek inceledi. İki kızın ve görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda güvenlik kamerası görüntüleri üzerinde yapılan araştırmalarda, şüphelinin kullandığı aracın plakası belirlendi. Plakadan yola çıkan ekipler, aracın kayıtlı olduğu Kemalpaşa İlçesi'ndeki ambalaj fabrikasında satış elemanı olarak çalışan şüpheli E.K.'yı gözaltına aldı. Bir yıllık evli olan E.K., mağdur kızlar tarafından da teşhis edildi. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen E.K., sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AİLE İSYAN ETTİ

Taciz dehşetini yaşayan B.K.'nın ailesi, günlerce yaşanan sıkıntı ve acının ardından yakalanan şüphelinin serbest bırakılmasına isyan etti. Şüphelinin her an başka kızlara ya da çocuklara da zarar verebileceğini söyleyen aile, “Tutuklanması için daha ne yapması gerekirdi? Mahkemede cezalandırılmasını bekliyoruz” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

DHA