Ancak sıcağı en fazla hissedenlerden biri ise bir iş hanının asansöründe mahsur kalan 54 yaşındaki Necati Sezgin oldu. İşhanının son katında bulunan düğün salonuna su taşırken asansörde mahsur kalan Necati Sezgin, sesi çıkmadığı için imdat isteğini kimseye duyuramazken, aşırı sıcakta taşıdığı sular sayesinde zorluk çekmedi. Yaklaşık bir saat kurtarılmayı bekleyen şahıs, polis ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra asansörcüler tarafından kurtarıldıktan sonra, meraklı gözlerle kendisinin kurtarılmasını bekleyenlere, olayın çok eğlenceli olduğunu bir daha yapabileceğini söyleyerek herkesi şaşırttı.
Olay bugün öğlen saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Vardar İşhanı"nda bulunan asansör düğün salonuna su taşıyan bir kişi içinde olduğu sırada arızalandı. Ses tellerinden rahatsız olduğu için Necati Sezgin"in imdat çağrılarına uzun süre kimse duymadı. Bu sırada aynı binada bir siyasi partinin il kongresi yapılması dolayısıyla asansörü kullanmak isteyen vatandaşlar, asansörün çalışmadığını görünce neden çalışmadığını incelerken Necati Sezgin"in imdat sesini duydular. Bunun üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekibi gelerek asansörün kapısını açıp havasızlıktan boğulmak üzere olan vatandaşın temiz hava almasını sağladılar. Ancak içerideki vatandaş göbekli olduğu için asansörün açıkta kalan kısmından çıkamadı. Teknik servisin gelmesinden sonra Necati Sezgin 42 derece sıcakta mahsur kaldığı asansörden kurtarıldı.
Meraklı gözlerle kendisini izleyenlere asansörün içinin çok rahat olduğunu söyleyen Necati Sezgin, kurtarıldıktan sonra "İyi misin?" diye soranlara asansörde mahsur kalmanın çok keyifli olduğunu söyledi.