Ağır yaralı olarak Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Celepkulu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre olay dün saat 14:00 sıralarında oturduğu Uydu Kent Yenişehir Mahallesi Temiz Işık Sitesi'nin asansöründe meydana geldi. Okuldan çıktıktan sonra evine dönen Esra Celepkulu, asansöre bindiği sırada bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı.

Vücuduna aldığı dört bıçak darbesiyle ağır yaralanan lise öğrencisi olduğu yere yığıldı. Yaralı olarak dakikalarca asansörde bekleyen genç kız gürültüyü duyarak asansöre bakan komşusu tarafından farkedilerek önce sağlık ocağına daha sonra da Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Geç müdahale edilen ve aşırı kan kaybeden Esra Celepkulu hemen ameliyata alındı. 25 ünite kan verilen ve yaklaşık 3 saat süren ameliyattan sonra yoğun bakım ünitesine alınan Celepkulu yaşam mücadelesini kaybetti.

Kızlarının hayatını kaybettiğini duyan baba Cemalettin ve anne Leyla Celepkulu hastane bahçesinde sinir krizleri geçirdi. Acil servis önünde fenalaşarak yere yığılan baba sedyeye konularak hastaneye götürüldü. Hastane önünde bekleyen Esra'nın sınıf arkadaşları da uzun süre bir birlerine sarılarak gözyaşı döktü. Genç kızın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olaydan sonra Pendik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Kimliği belirlenen zanlının aynı mahallede oturduğu ve Esra Celepkulu'na arkadaşlık teklifinde bulunan ancak red cevabı alan bir kişi olduğu belirtildi.

"GELİNCİĞİMİ NEREYE GÖTÜRÜYORLAR?"

Kızının cenzesi Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken arkasından, "Gelinciğim babanın elinden bir şey gelmiyor. Seni nereye götürüyorlar" diyerek uzun süre ağlayan babayı yakınları güçlükle sakinleştirdi. Ayakta durmakta güçlük çeken baba arkadaşları tarafından araca bindirilerek götürüldü.

Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen ve kaçarak izini kaybettiren Sezai K.'nın Esra Celepkulu'nu yaklaşık 2 yıldır tehdit ettiği öğrenildi. İddiaya göre Sezai K. Facebook'ta Esra'nın bir arkadaşını bularak takip yeni adresini belirledi.

Esra'nın oturduğu sitenin güvenlik görevlisini de takibe alan Sezai K. güvenlik görevlisinin izinli olduğu günü belirledi. Esra'nın okuldan dönüş saatini öğrenen Sezai K., saldırıyı gerçekleştirmek için uygun zamanı bekledi. Okuldan döndükten sonra oturduğu binanın asansörüne binen genç kız, bir anda karşısında Sezai K.'yı görünce bağırmaya başladı.

Genç çığlık seslerini duyarak asansöre koşan komşuları kanlar içindeki kızı alarak yakındaki bir sağlık ocağına götürdü. Aşırı kan kaybettiği belirlenen kız daha sonra Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan genç kız kurtarılamadı.

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALINCA ADRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Esra, Sezai K.'dan cep telefonuna gelen tehdit mesajları üzerine durumu babası Cemalettin Celepkulu'na anlattığı ortaya çıktı. Durum değerlendirmesi yapan baba yanına kardeşini ve bazı akrabalarını alarak Sezai K.'yı uyardı. Kızının peşini bırakmasını isteyen babanın, zanlı Sezai K.'nin "Esra artık benim kız kardeşim sayılır. Bundan sonra rahatsız etmeyeceğime söz veriyorum" şeklinde söz aldığı öğrenildi.

Kadıköy Belediyesi'nde Hesap İşleri Müdürlüğü'nde görevli baba Cemalettin Celepkulu'nun kızının cep telefonlarına gelen tehdit mesajları üzerine adreslerini değiştirdiği belirtildi. Kızını korumak için Kartal Soğanlık'ta bulunan evini kiraya vererek Pendik Kurtköy'deki güvenliği bulunan bir siteye taşınan baba Cemallettin Celepkulu kızının ölümüne engel olamadı.

SINIF ARKADAŞLARI ŞAŞKIN

Pendik Lisesi'ne bir yıl önce kaydını yaptırdığı öğrenilen Esra Celepkulu'nun sınıf arkadaşları olay duyunca gözyaşlarını tutamadı. 1 gün önce birlikte oldukları arkadaşlarının öldüğüne inanamadıklarını belirten arkadaşları "O sınıfta çok uyumlu bir kişiydi. Öldüğüne inanmıyoruz. Sanki şimdi kapıyı açıp gelecekmiş gibi geliyor. Hepimizle çok iyi anlaşırdı" diye konuştu.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Asansörde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisi Esra Celepkulu son yolculuğunu uğurlandı. Cenazede ailesi ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Genç kızın cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alındıktan sonra Pendik Yenişehir Merkez Camii'ne getirildi. İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazına ailesi, arkadaşları ile Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve belediye çalışanları katıldı. Namazın kılınmasının ardından Celepkulu için dua edildi. Genç kızın cenazesi gözyaşları içined omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Celepkulu toprağa verilmek üzere Kurtköy Mezarlığı'na götürüldü.

Bu arada genç kızın katil zanlısı Sezai K.'nın ailesi tarafından Pendik Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edildiği, yarın Pendik Adliyesi'ne çıkarılacağı öğrenildi.

SABAH