Lisedeki bir grup öğrenci arkadaşlarının ağır yaralanması üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapmak istedikleri yürüyüşe polis izin vermeyince, okul önünde oturma eylemi yaptı.

Hakkari'nin Aşağı Merzan Mahallesi'nde bulunan ve bu yıl eğitime başlanan Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrencilerden Yusuf Ferdi Özatak, bugün 4'üncü kattan henüz hizmete sokulmayan ve asansörü bulunmayan asansör boşluğundan düştü. Ağır yaralanan Özatak, çağırılan ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından yoğun bakım servisine alınan Özatak'ın durumunun kritik olduğu belirtildi.

Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Sami Balcı, Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Sağlık Müdürü Dr. Özlem Köse, hastanaye giderek yaralanan Özatak'ın durumu hakkında bilgi alıp, babası Sadi Özatak'a geçmiş olsun dedi.

DURUMU KRİTİK

Hakkari İl Sağlık Müdürü Özlem Köse, olayda yaralanan Özatak'ın durumunun kritik olduğunu belirterek, "Çocuğumuzun kaza nedeniyle beyin travması geçirdi. Şu an için durumu kritik. Sevk edilmesi için her şeyi ayarladık. Ancak buradaki beyin cerrahı doktorumuzun bu süreç içinde burada takibinin yapılmasının en uygun olacağını söyledi. Şu an yoğun bakıma alındı. Burada 3 gün uyutulacak. Babasının da iznini alarak burada tedavisi sürecek. İnşallah eski sağlığına kavuşur" dedi

Baba Sadi Özatak ise, hastaneye gelip geçmiş olsun dileklerinde bulunan başta Hakkari Valisi Muammer Türker olmak üzere diğer tüm yetkililere teşekkür ettiklerini söyledi. Özatak, "Oğlumun asansör boşluğundan nasıl düştüğünü henüz bilemiyorum. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olaya el koydu. Onların araştırmalarını bekleyeceğiz. şu an olayın şokunu yaşıyorum" dedi.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, olayın nasıl olduğunu araştırmak için okuldaki güvenlik kemarası görüntülerine de el koydu. Savcılık emniyetin aldığı görüntülerden yola çıkarak olayda ihmali bulunan sorumlular hakkında soruşturma başlattı.