Asıl adı Harutyun Dalga olan Arto'nun avukatı Levent Turgut Karakoç, dün sabah Demet Akalın ve eşi Okan Kurt hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Arto şikayet dilekçesinde 25 Temmuz tarihinde arkadaşlarıyla Etiler'deki Kahve Diyarı'na gittiğini, saat 21.30 sıralarında arkadaşlarıyla sohbet ederken mekanın önüne 8 - 9 kişilik kalabalık bir grubun gelip şiddetle içeriye giriş yaptığını belirtti.

Aralarında İbrahim Tatlıses'in menajeri Eyüp Kanat'ın da bulunduğu grubun hemen ardından gelen Demet Akalın'ın kendisine bakarak küfürler yağdırdığını ifade eden Arto, daha sonra yanına birdenbire Akalın'ın eşi Okan Kurt'un geldiğini ifade etti.

Kurt'un "Sen benim kim olduğumu biliyor musun? Bir daha Demet için konuşmayacaksın. Konuşursan seni öldürürüm, seni keserim, seni kimse kurtaramaz. Seni kurşun manyağı ederim. Kimse bana bir şey yapamaz, seni bitiririm" diye bağırarak kendisini ölümle tehdit ettiğini anlatan Arto, olaya ünlü diyetisyen Murat Topoğlu ve eşinin de tanık olduğunu söyledi.

Olayla ilgili mekanın güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesini isteyen Arto, ayrıca ölümle tehdit edildiği için koruma talebinde de bulundu.

Arto'nun dilekçesinde Demet Akalın'ın verdiği röportajlarda kendisini arıza ve denyo bir tip olarak nitelendirdiğine yer vermesi de dikkat çekti.