Kendisi de sürekli gülümseyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, somurtkanlığın sadece kişinsin karşısındakine değil, aynı zamanda somurtan kişiye de zarar verdiğini bunu bilim camiasının da onayladığını söyledi. Herkesi güler yüzlü olmaya çağıran Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “tatlı dil ve güler yüzle çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur” dedi.
Bugüne kadar değişik yerlerde kamu hizmeti veren ve karşısına çıkan hiç kimseden güler yüz ve tatlı dili esirgemeyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, bu konuda hizmet içi eğitim semineri düzenleyeceklerini söyledi. Belediyeye gelen vatandaşların zaten vatandaşlık görevini yerine getirmeye veya hizmet istemeye ya da aldığı hizmetin karşılığını ödemeye geldiğini ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Her ne olursa olsun. Buraya gelirken hepimiz vatandaşa hizmet için geliyorsak, hizmetçisi olduğumuz vatandaşa da güler yüzlü ve tatlı dilli davranmak zorundayız. Sıkıntılı ve stresli bir şekilde belediyeye gelen bir vatandaş, karşısındaki kendisine anlayış ve tatlı ille davranıyorsa ister istemez kendisi de gülümsemek zorunda kalıyor. Bizler her zaman iyiyi yansıtan ayna gibi olacağız. Karşımızdaki kötü görünse bile biz iyi yansıyacağız” dedi.
Bu kapsamda hizmet içi eğitim seminerlerine ağırlık verdiklerini belirten Alıcık, “'İnsan Kaynakları ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanacak program dahilinde bu eğitimleri sürdüreceğiz. En önemli hedeflerimizden biri Nazilli"yi mutlu insanların yaşadığı şehir yapmaktır” dedi.