Buna göre çağrı merkezleri müşterileri dakikalarca telefonda bekletemeyecek. Bekleme süresine ilişkin üst sınır belirlenecek.

Habertürk Gazetesi'nden Olcay Aydilek'in haberine göre, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) çağrı merkezlerinin insanı sinir küpü haline getiren tartışmalı uygulamasına neşter vurulması için talimat verdi.

BTK tüm çağrı merkezleri için çalışma usul ve esasları belirleyecek, standart oluşturacak. Çağrı merkezleri müşterileri dakikalarca telefonda bekletemeyecek.

Bekleme süresine ilişkin üst sınır belirlenecek. Bazı çağrı merkezlerinde, kontör atış düresi 6 saniyeye kadar düşüyor. Kurum, kontör atış sürelerini de tüketici lehine olacak biçimde düzenleyecek.

BEKLEMEYE ÜST SINIR

BTK yetkilikeri tüm çağrı merkezleri için usul ve esasların belirleneceği bu alanını standarda kavuşturulacağını söyledi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre yapılacak düzenlemede yer alacak unsurlar şöyle

- Çağrı merkezleri müşterileri dakikalarca telefonda bekletiyor, müzik dinletiyor. Bazen insan nereyi ne için aradığını unutuyor. Kurum bekleme süresine ilişkin üst sınır belirleyecek.

TARİFELER BELİRSİZ

- Bir müşteri çağrı merkezine sabitten, sabit telefona yönelik normal aramalara göre çok daha yüksek ücret ödüyor. Bazı çağrı merkezlerinde, kontör atış düresi 6 saniyeye kadar düşüyor. Kurum kontör atış sürelerini de tüketici lehine olacak biçimde standarda kavuşturacak.

Örneğin Türk Telekom'un sunduğu sabit telefon hizmetinde 60 saniyede bir kontör atıyor.

- BTK çağrı merkezlerinin müşterilere sorunlarını giderecek ölçüde doyurucu yanıt vermesi için de alt yapı oluşturacak./hürriyet