GEÇTİĞİMİZ hafta ABD'li otomotiv devi Ford'un Çin'de internetten otomobil satışı için Alibaba ile anlaşma imzaladığı açıklandı. Anlaşma kapsamında Ford,

Alibaba'nın online perakende satış birimi olan Tmall aracılığıyla Çin'deki müşterilere internetten doğrudan satış yapabilecek. Ford Başkanı Bill Ford Jr. ile CEO Jim Hackett'in Hangzhou'da Alibaba yetkilileriyle bir araya geleceği ve yeni ortaklık için ön anlaşma imzalayacağı bildirildi. Bu anlaşmayla Ford dünyanın en büyük otomotiv pazarlarından Çin'de daha fazla otomobil satışını hedefliyor.

DETAYLARI PAYLAŞTI

E-ticaret dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Çinli Alibaba, odağına otomobil satışlarını alan projesinin detaylarını paylaştı. Otomobilleri satmak için oldukça ilginç bir yol izleyecek olan Alibaba, satışları gerçekleştirmek için devasa bir otomat makinesi kullanacak. Alibaba böylece bu proje ile fiziksel satışlara da başlamış olacak. Otomat makinesinin nasıl çalışacağı ile ilgili bir video da paylaşan Alibaba'nın otomat projesi şirketin Taobao uygulaması ile entegre bir şekilde çalışacak. Uygulamayı kullanmak için yapmanız gerekenler ise oldukça basit. İlk etapta uygulama arayıcılığıyla test etmek ve satın almak istediğiniz otomobilin fotoğrafını çekiyorsunuz. Sistem otomobili tanıdıktan sonra sizden renk seçmenizi ve gerekli bilgileri doldurmanızı talep ediyor.



3 GÜNLÜK DENEME

Sonrasında ise uygulama arayıcılığıyla bir selfie çekerek dilediğiniz otomobil için test sürüşü talebinizi oluşturuyorsunuz. Otomat makinesine ulaştığınızda ise gerekli alana yüzünüzü göstermeniz gerekiyor. Uygulamaya yüklediğiniz selfie sayesinde sizi tanıyan sistem otomobili size teslim ediyor. Otomobilin 3 günlük deneme sürüşü için teslim edildiğini de ekleyelim. Test sürüşünün sonrasında yine Taobao uygulamasının yardımıyla kullandığınız otomobili veya başka bir modeli satın alabilirsiniz. Alibaba tarafından yapılan açıklamalara göre Ocak ayında devasa otomat makinelerinden 2 tane açılacak. Açılması planlanan otomatların Shanghai ve Nanjing'de yer alacağını da ekleyelim.