Bu çerçevede öncelik Kuşadası"ndaki mahalle muhtarlarına verilirken, belediyenin de desteğiyle bilgisayar öğrenen muhtarlar, kursu başarıyla tamamlayıp, sertifikalarına kavuştu.
Geçen yıl Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan tarafından hediye edilen bilgisayarlarını teslim alan Kuşadalı muhtarlar, bu bilgisayarları kullanarak vatandaşa doğru ve çabuk hizmet sunma hedefiyle bilgisayar kursuna başlamıştı. Muhtarlara yönelik bilgisayar kursu, Habitat için Gençlik Derneği"nin Ayhan Şahenk Vakfı Microsoft Türkiye ve Devlet Demiryolları ortaklığında geliştirilen “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Programı” Bilişim Treni Projesi Kapsamında Bilgisayar Öğretmeni Zümrüt Karakafaoğlu tarafından verildi. Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe akşamları 18.00-20.00 saatleri arasında Yerel Gündem 21 Evi Bilgisayar Laboratuarı"nda gerçekleştirilen kurslara Ege Mahallesi Muhtarı: Halis Suvari, Bayraklıdede Mahallesi Muhtarı: Halil Tektaş Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı: Ahmet Nuri Çelik, Değirmendere Mahallesi Muhtarı: İsmail Atal, Soğucak Köyü Muhtarı: Mehmet Bozok, Alacamescit Mahallesi Muhtarı: Osman Nuri Özsakallı, Karaova Mahallesi Muhtarı: Özkan Ertürk katıldı.
Kursu başarıyla tamamlayan muhtarlar için bugün sertifika töreni düzenlendi. Düzenlenen törenle muhtarlara bilgisayar sertifikaları teslim eden Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, “Geçtiğimiz yılın sonunda teknolojik destek olarak muhtarlarımıza bilgisayarlarını teslim etmiştik. Daha sonra da bu bilgisayarlarımızın kullanımı için muhtarlarımıza ücretsiz olarak kurs verdik. İhtiyaç duyan muhtarlarımız YG21 evinde kursa katıldı. Şimdi de bu kursu başarıyla tamamlayan muhtarlarımıza sertifikalarını teslim ediyoruz. Çağın gereksinimlerine göre teşviklerimiz ve yardımlarımız devam edecek” diye konuştu.
Temel bilgisayar eğitimi alan muhtarlardan Bayraklıdede Mahallesi Muhtarı Halil Tektaş ise Yerel Gündem 21 Evi"nin gerçekleştirdiği kurslara sadece muhtarların değil herkesin katılması gerektiğini belirterek, “Bilgisayar kursu sayesinde Kuşadası halkına daha iyiyi vermeyi hedefledim ve kursu başarıyla tamamladım. Her geçen gün gelişen teknolojinin gerisinde kalmak istemediğin için bu kursa katıldım. Kursa bu düşünce ile başladım ve gerçekten çok yararını gördüm. Bilgisayar öğrenmek isteyen herkesin kurslara katılmasını tavsiye ediyorum” dedi.