Yapılan açıklamada kırmızı bültenin Interpol’e üye 188 ülkeye gönderildiği bildirildi. Fransa’nın Lyon şehrinde bulunan kurumun Genel Sekreteri Ronald Noble, bültenin Kaddafi ve el Sennusi’nin tutuklanması için “çok güçlü bir silah “olacağını belirtti.
 
Interpol’ün bu hamlesi Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Luis Moreno-Ocampo'nun, dün, insanlık suçu işledikleri iddiasıyla baba-oğul Kaddafiler ve el Sennusi hakkında kırmızı bülten çıkarılması talebinin ardından geldi.
 
Aylardır kamuoyu önüne çıkmayan Kaddafi rejim karşıtlarının Trablus şehrine girdiği 21 Ağustos tarihinden itibaren yeraltına indi.
 
'TURUNCU'DAN 'KIRMIZI'YA DÖNDÜ
Interpol, geçtiğimiz Mart ayında Kaddafi ve ailesinin de aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında "turuncu bülten" çıkarmıştı.
 
Libyalı muhaliflerin, Kaddafi'nin yerini belirleme çabaları sürerken, Tunus makamlarının, Kaddafi'ye yakın bir isim olan Libyalı General Huildi Hamidi'nin başkent Tunus'tan ayrılmasına engel olduğu bildirildi.
 
Tunus hükümet yetkilileri, Hamidi ve ailesinin dün öğleden sonra Tunus Kartaca Havaalanından ülkeden ayrılmak istediğini, ancak gümrük polisinin buna engel olduğunu belirtirken başka bilgi vermediler.