Bild, 1984 yılından bu yana birinci sayfasında 5 bini aşkın çıplak kadın fotoğrafı yayınladı. Bugün yayınlanan son fotoğraf, Polonyalı fotomodel Eva'ya aitti ve 'ben sonuncuyum' resimaltıyla çıktı.

Gazete, "Bu kadınlar için küçük bir adım olabilir ama Bild ve erkekler için büyük bir adım" diyerek "Kapak kızına son" kararını, Dünya Kadınlar Günü olan dünkü yayın toplantısında aldığını duyurdu.

Bild ayrıca 13 Mayıs 1970 tarihli sayısındaki 'Kadınların kafası erkeklere göre daha boş' başlıklı haberin kupürünü de yeniden yayınladı ve "Bu eski manşet şimdi bizim için çok utanç verici" dedi.

İMAJ DEĞİŞİKLİĞİNİN NEDENİ
Çıplak kadın fotoğraflarının iç sayfada yayınlanmaya devam edecek gazetenin imaj değişikliği niyetinde olduğu, bunun sebebinin de düşen tiraj olduğu belirtiliyor.

Almanya'da son yıllarda kadının toplumdaki rolü yoğun bir şekilde tartışılıyor. Alman şirketlerinin yönetim kurullarındaki kadınların oranı İngiltere'den de ABD'den de daha az. Ancak başbakanın bir kadın oluşuyla ülkede genel tutumun yavaş yavaş değiştiği ve Bild'in de bu değişimi gözetir göründüğünü söyleniyor.

Bild, 8 Mart'ta da Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadın çalışanlarına bir gün izin verdi; çıplak kadın fotoğrafları konusundaki kararın sadece erkeklerin katıldığı bir yayın toplantısında alındığını kaydetti.

TİRAJI 3'TE 1 DÜŞTÜ
1980'lerde tirajı 5 milyonun üzerine çıkan Bild, sektörel verilere göre, 2009 yılında tirajda İngiliz Sun gazetesini sollamıştı. Ancak o zamandan bu yana satış rakamlarının gerilediği, yaklaşık 3,5 milyon ile iki büyük bulvar gazetesinin başabaş göründüğü bildiriliyor.

Dünya Gazete Yayıncıları Derneği (WAN) her iki gazetenin de tiraj yönünden, çoğunluğu dünyanın en büyük okur kitlesine sahip olan Japonya'da yayınlanan altı gazetenin gerisinde yer aldığını bildiriyor.