Plana tepki gösteren Erdoğan, “Biz, Ankara'nın karanlık tünellerine girmedik, girmiyoruz, girmeyeceğiz. Bizi paçamızdan oralara çekmek istiyorlar. Bütün bu kirli senaryolara, kirli oyunlara, kirli ilişkilere, hukuk dışı girişimlere karşı boynumuzu hiçbir zaman bükmedik, bundan sonra da bükmeyeceğiz” diye konuştu. Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

YENİ TÜRKİYE VİZYONU

Son dönemde açılışı yapılan tesisler ve hizmetleri anlatan, dış politikada özellikle vizelerin kaldırılmasına yönelik adımlar hakkında bilgi veren Erdoğan, “İstanbul ile Şam yeniden buluşuyor, Ankara ile Amman yeniden kucaklaşıyor, İzmir ile Beyrut hasret gideriyor. Asırlar içinde oluşmuş dostluklar, kardeşlikler hatta akrabalıklar bugün yeniden hayat buluyor. İşte bu AK Parti iktidarının dış politikadaki başarısının en güzel ispatıdır” dedi. Erdoğan, Türkiye'nin büyük, güçlü, bir devlet olarak tarih sahnesindeki haklı yerini aldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

ANKARA'NIN KARANLIK TÜNELLERİ

“Bizi dedikoduların, iftiraların, karanlık ve kirli senaryoların peşine takılıp gidenlerin arasında bulamazsınız. Biz okul açıyoruz, hastaneler inşa ediyoruz, konutlar üretiyoruz, milletin derdine çare bulmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Biz, Ankara'nın karanlık tünellerine girmedik, girmeyeceğiz. Paçamızdan oralara çekmek istiyorlar. Bizi, gerilim siyasetlerine alet etmek istiyorlar. Bunlarda yokuz ve olmayacağız. Bütün bu kirli senaryolara, kirli oyunlara, kirli ilişkilere, hukuk dışı girişimlere karşı boynumuzu hiçbir zaman bükmedik, bundan sonra da bükmeyeceğiz.”

ARTIK KAFANIZA SOKUN

“Ülke adına, demokrasi ve özgürlük adına her türlü senaryo ve girişimin karşısında dimdik durduk, bundan sonra da aynı şekilde dimdik durmaya da devam edeceğiz. Anlamak ya da kavramak istemeyen herkese bir kez daha sesleniyorum: Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Demokrasilerde iktidarlar seçimle gelir, seçimle gider. Millet iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur, olamaz. Kendisini TBMM ve millet iradesinin üzerinde görenler, kendisinde böyle bir yetkiyi vehmedenler apaçık gaflet ve dalalet içinde olurlar.”


Özal'ın tarihi sözünü hatırlattı

“(Bugün nasıl olsa benim elimde güç var...) Unutma; yarın bu güç elinden gidebilir. Bu güç elinden gittiği zaman halk nezdinde nasıl yargılanacaksın, bunun hesabını şimdiden yap. Bu hepimiz için geçerlidir. Hükümet olarak, AK Parti olarak, millet iradesine el uzatanlar karşısında hukuku ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğimizi, bu uğurda her türlü sıkıntıyı göğüsleyeceğimizi buradan açık açık ifade ediyorum. Merhum Özal'a suikast girişiminde bulundular. Birkaç dakika sonra yaralı haliyle kürsüye çıktı ve şu tarihi sözü söyledi: 'Allah'ın verdiği ömrü ondan başka alacak yoktur'. Biz de O'na teslim olduk. Mesele budur.”

'Sivil dikta' iddiaları bir kumpas

“Haftalardır o aynı nakaratı terennüm ediyorlar. 'Sivil diktatörlük' diyorlar, 'sivil faşizm' diyorlar, Merhum Menderes'e, Özal'a karşı yürütülen bu kampanya bugün nereden ısıtılıp Türkiye'nin önüne sürülmüş? Hangi senaryoyu yeniden canlandırmanın peşindesiniz? Millete karşı yine nasıl bir kumpasın içindesiniz? Türkiye 7 yıl öncesine göre her konuda özgürce düşüncesini ifade edebilen, konuşabilen, tartışabilen bir ülke.

Bu türkünün bestekarı yok, anonim

Erdoğan, sürekli erken seçimi gündeme getiren CHP ve MHP'yi eleştirdi: “Koro halinde her ikisi de bu ara bir seçim türküsü tutturmuşlar, bestekarı belli değil. Her fırsatta bunu Türkiye gündemine taşımanın gayreti içindeler. Çünkü bestekarı yok ortada, anonim, anonim... Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Bu ülke, zamanında yapılmayan her seçim için ağır bedeller ödedi. Kusura bakmayın biz size bu bedeli ödetmeyiz. Boşuna rüya görmeyin.”

Hukuka Fatiha okuruz

Anayasa Mahkemesi'nin kararını eleştiren 12 Eylül askeri savcısı Faik Tarımcıoğlu, kararın süren davaları etkilemeyeceğini söyledi. Tarımcıoğlu “Eğer 'davaların seyri değişir' diyen birileri çıkarsa hukukun ruhuna Fatiha okumalıyız” dedi. Demokrasi ve Özgürlük İçin Yargıçlar ve Savcılar Birliği Eşbaşkanı Orhan Gazi Ertekin ise Almanya'da 17. Yüzyıldaki 'Üniversite Mahkemelerini' hatırlatarak “Bu durum üniversite mahkemeleri kadar komik” diye konuştu./yeni şafak