İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş"in soru önergesine verdiği yanıtta, Ergenekon operasyonunun ismini Emniyet birimlerinin vermediğini söyledi.

Bakan Atalay, “bakanlığımızca yapılan yeni düzenlemeyle, operasyonlara isim verme yerine kodlama sistemine geçilmiştir” dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş"in, Ergenekon operasyonuna ismin kim tarafından verildiğine ilişkin soru önergesini yanıtladı. Türkeş soru önergesinde “milletimiz için böylesine kutsal bir ismin bir çete operasyonu çerçevesinde basit, alaycı, küçük düşürücü tarzda kullanılıyor olması doğru bir uygulama mıdır? Yürütülen operasyona "Ergenekon" ismi hangi birim tarafından verilmiştir? “sorularını yöneltirken, Bakan Atalay, operasyona ismin Emniyet birimlerince verilmediğini söyledi.

Atalay, “Soru önergesine konu edilen soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı"nca verilen talimat doğrultusunda başlatılmış olup, bu soruşturmaya Emniyet birimlerimizce herhangi bir isim verilmemiştir. Güvenlik kuvvetlerimiz, özellikle örgütlü suçlara yönelik gerçekleştirdikleri operasyonlardaki olası karışıklıkların önlenmesi, soruşturma sırasında gizliliğin sağlanması gibi tamamen mesleki ve teknik gerekçelerle operasyonlara isim verebilmektedir. Ancak bakanlığımızca yapılan yeni düzenlemeyle operasyonlara isim verme yerine kodlama sistemine geçilmiştir” dedi. ANKA