Serkan, GS TV'de yayımlanan röportajında, camianın en iyisine layık olduğunu belirterek, ''Hem Türkiye liginde, hem Avrupa Ligi'nde başarılı olmamız lazım. Artık zamanı geldi. UEFA Avrupa Ligi'ni kazanıp taraftarlarımıza hediye etmeliyiz. İnşallah bu sezon olur'' dedi.

Hafta sonunda Fenerbahçe ile yapacakları derbiye değinen genç oyuncu, Türkiye'deki ilk sezonunda derbide ilk 11'de sahaya çıktığını anımsatarak, futbolcuların bu tip maçlara daha farklı hazırlandığını dile getirdi.

Her oyuncunun derbide forma giymek isteyeceğini kaydeden Serkan, şunları söyledi:

''Çünkü derbi maçlar çok farklı oluyor. Birkaç sezondur Kadıköy'de kazanamıyoruz. Artık bunun sonu gelmeli. Bu sezon kazanacağımız yönünde içimde bir his var. Kadıköy'deki dokuz senelik beklentiye son vermeliyiz. Takım içinde bu maçı konuşuyoruz. Bizim için çok önemli bir karşılaşma. Türkiye liginde en önemli maçlardan biri Fenerbahçe-Galatasaray derbisidir. Herkes birbirini motive ediyor. Pazartesi gününden beri idmanlarda herkes bu derbiyi konuşmaya başladı. Ama sakin olmak gerekiyor ve heyecanlanmamak lazım. Diğer maçlara nasıl hazırlanıyorsak bu mücadeleye de öyle hazırlanmalıyız.''
Derbide her oyuncunun elinden geleni yapacağını kaydeden sarı-kırmızılı oyuncu, ''Bu maçı herkes kazanmak istiyor. Kazanacağımızdan da ümitliyim'' dedi.

Teknik direktör Frank Rijkaard'ın maç günü oyuncuları kampa almaması yönündeki soruya ise Serkan, ''Avrupa'daki genel sistem bu şekilde. Bence bu sistem oldukça iyi. Her profesyonel futbolcu kampa girse de girmese de ne yapacağını iyi bilir. Yapamayanlar benim anlayışıma göre profesyonel değildir. Kamp olduğu zaman futbolcular ister istemez maçın etkisi altında kalıyor. Kamp olmadığı zaman ailenle zaman geçiriyorsun. Başka konulardan konuşarak kafanı boşaltabiliyorsun'' diye yanıt verdi.
Serkan Çalık, takımının Trabzonspor ile Ali Sami Yen Stadı'nda yaptığı maçta güvenlik görevlisinin kendisini tanımadığı yönünde çıkan haberleri ise yalanladı.

Sarı-kırmızılı oyuncu, Galatasaray gibi büyük bir takımda forma rekabetinin olması gerektiğini vurgulayarak, ''Çok kaliteli oyuncularımız var. Keita gibi çok iyi oyuncular geldi. Bunlar olmalı. Ben de elimden geleni yapmaya çalışacağım'' dedi./sabah