Aydın Ticaret Odası İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Taha Yıldırım, otomobillerdeki bebek koltuklarının gerekmediği durumlarda pratik olarak saklanabilmesini sağlayan proje hazırladı. Proje, hem bebeklerin güvenle seyahat etmesini hem de otomobilde yer kaplamasını engellemeyi amaçlıyor. 
     İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması - Bu Benim Eserim'in Bölge Sergisine seçilen projesini anlatan Yıldırım, komşularının bebek koltuğu nedeniyle otomobillerinde yer sıkıntısı yaşadıklarını gördüğünü, bunu üzerine sorunun çözümü için ne yapabileceğini düşündüğünü söyledi. 
     Bebek koltukları nedeniyle otomobile binen kişi sayısının düştüğünü, kullanılmadığı durumlarda bagaja konulduğunda da bagajı doldurduğunu kaydeden Yıldırım, ''Arabalarda Bebek Koltuğu Hazır adlı projemde bebek koltuğunu, otomobil koltuğuna sabitledim. Bebek koltuğu kullanılmayan durumlarda katlanabiliyor ve yetişkinlerin kullanabileceği koltuk haline geliyor. Bunun maliyeti 70-80 liralık bir aparat. Belki otomobiller bu şekilde de üretilebilir. Böylece hem bebekler güvenli seyahat edebilir, hem de otomobilde bebek koltuğu için yer ayırmaya gerek kalmaz ''diye konuştu. 
     Projenin danışman öğretmeni Hatice Yaman da projedeki koltuğun kullanımının kolay olması, fazladan yer kaplamaması nedeniyle daha fazla tercih edileceğini düşündüklerini söyledi.