Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM"nin tatile girmesinin ardından, milletvekillerinden, ""Bölgelerine giderek referandum çalışması yapmalarını"" istedi.
Erdoğan, TBMM"de milletvekilleri ile görüşürken, CHP"deki Genel Başkan değişikliğini hatırlattı ve bu değişikliğin CHP"de ""Kıpırdanmaya neden olduğunu"" vurguladı. Erdoğan"ın, milletvekillerine, ""Artık Baykal konforu bitti, daha çok çalışacağız"" dediği öğrenildi.
Erdoğan"a Kılıçdaroğlu"nun CHP lideri seçilmesinin ardından yapılan kamuoyu anketleri de ulaştırıldı. Buna göre Erdoğan"a verilen son anketlerde, AKP"nin oyu yüzde 42 görünüyor. Kılıçdaroğlu ise, partisinin oylarını 4 puan arttırdı ve yüzde son seçimlere göre 27"ye yükseltti.

ARINÇ DA KABUL ETTİ

Milletvekillerine, ""Kimse erken seçim beklemesin"" diyen Erdoğan, geçmişte Türkiye"de 16 ayda bir hükümet değiştiğini belirterek, seçimlerin 4 yılın sonunda yapılacağını söyledi. 22 Temmuz 2007"de yapılan son seçimin ardından normal seçim tarihi 17 Temmuz 2011 olarak görünüyor. Bu tarihin en fazla 1-2 ay öne alınabileceğini, bunun nedeninin de seçim propogandasının aşırı sıcaklara rastlamaması olduğunu vurguladı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da önceki gün yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu"nun CHP Genel Başkanı seçilmesinin CHP"ye hız kazandırdığını ve bu rüzgarın kendi partilerinde de hissedildiğin söylemişti. (Gazeteport)