Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Filiz A., “Oğlumu dövüp, kötü muamelede bulunmadık. Kulağındaki problem nedeniyle başı dönüp düşerek yaralandı” diyerek, kendini savundu.

Aliağa TÜPRAŞ'ta işçi olarak çalışan 47 yaşındaki Hayri Özel, ikinci evliliğini yaptığı 4.5 yıllık eşi 24 yaşındaki Filiz A.'dan 2 ay önce boşandı. Mahkeme, çocukları Muhammed Buğra'nın velayetini babasına verdi. Ancak, boşanmalarından bir hafta sonra Muhammed Buğra, annesinin özlemine dayanamadı. Bunun üzerine Özel, velayeti kendisinde olmasına rağmen oğlunun Menemen'deki baba ocağına dönen annesiyle kalmasına izin verdi. Kendisi Buca'da oturan Özel, oğlunu Menemen'deki bir anaokuluna da yazdırdı.

Geçen 2 Temmuz'da bir ihtiyacı olup olmadığı öğrenmek için anokuluna uğradığında oğlu Muhammed Buğra'nın vücudunda darp izlerini gören Özel, şoke oldu. Özel, işyerine götürdüğü oğlunun vücudundaki darp izlerini sorduğunda “Annem ve babaannem tokat attı. Dedem ısırdı. Teyzem de kollarımı çakmakla yaktı. "Yeliz teyzem bana bıçak soktu ama ölmedim” dediğini ileri sürerek, polise şikayetçi oldu.

Bunun üzerine polis tarafından Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Muhammed Buğra'nın muayenesinde kol, bacak ve belinde darp ve cebir izleri olduğu belirten rapor verildi. Özel'in şikayeti üzerine polis, küçük Muhammed Buğra'nın annesi Filiz A., dedesi Feyzi A., anneannesi Fikriye A., teyzesi Yeliz D. ile teyzesinin eşi Zeki D.'nin ifadelerine başvurdu.

Çocuğunun gördüğü muamelenin kabul edilemez olduğunu ifade eden Özel, “Anaokulunun müdürü ve öğretmenleriyle görüştüğümde duyduklarım karşında hayrete düştüm. Muhammed Buğra dövülüp, kötü muamele gördüğünü onlara da anlatmış. Hatta bir gün bir arkadaşının sırtına vurması sonucu düşünce, "Artık acı hissetmiyorum ki" demiş. Bir çocuk artık acı hissetmiyorum ki diyebiliyorsa, nasıl bir işkenceye maruz kalmış artık siz düşünün. Bu olayı geç farkettiğim için çok üzgünüm. Durumu farkettiğimde oğlumun vücudundaki birçok darp ve yara izi geçmişti. Bunu yapanları asla affetmeyeceğim” dedi.

"DÖVMEDİK, DÜŞTÜ"

Bir şirkette muhasebeci olarak çalışan Filiz A. ise eşinin iddialarının asılsız olduğunu ileri sürüp, “Boşandıktan sonra, beni, "Babanı öldüreceğim", "Gününüzü göreceksiniz" diye tehdit ve hakaretlerde bulunuyordu. Hakkında iki hafta önce Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulundum. Bunun üzerine benden intikam almak için böyle bir yalan uyduruyor. Kendi sorumsuzluğunu başkasının üzerine yıkmaya çalışıyor. Oğlumu dövüp, kötü muamelede bulunduğumuz doğru değil. Yoksa çocuğunu sevmeyen biri asla değilim. Kendisinin kulaktaki bir rahatsızlığı nedeniyle baş dönmesi ve denge kaybı oluyor. Bu nedenle düşüp, bir yerlere çarpıyor. Vücudunundaki morluk ve yaralar da bu nedenle. Kendisini, kulakla ilgili şikayeti için Menemen Devlet Hastanesi'ne de götürdüm” diye konuştu.

Milliyet