Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Sağlık Grup Başkanı Taşkın Can, "İlçemizde eksikliğini yaşadığımız 112 Acil Servis sorunu nihayet çözüme kavuştu. Yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu 112 Acil Servis artık hastanemizde 24 saat 14 kişilik ekip vatandaşlarımızın sağlık hizmetinde olacak. Her türlü sağlık sorunu yaşayan veya trafik kazalarında vatandaşlar 112 acil servis numarasını aradıklarında Aydın komuta merkezinden bizim ekiplerimize yönlendirme yapılacak. Acil hastalara daha güvenilir ve zamanında müdahale yapılabilecek" dedi.
Sağlık Ocağında kurulan laboratuar, aynı statüdeki ilçeler ile kıyaslanmayacak ölçüde kaliteli olduğunu söyleyen Taşkın Can, “Sağlık ocağımızda tahliller yapılarak sonuçları aynı gün verilmektedir. İlçemizde sağlık çalışanları bunun bilinci ile çalışmış, Türkiye çapında yapılan bir yarışmada en iyi üç sağlık ocağı içine girerek ödül almıştır" dedi. Sağlık ocağının günün her saati açık olacağını da söyleyen Taşkın Can, "Sağlıkta acil durum çok önemlidir. Çünkü insan yaşamla ölüm arasında gidip gelmekte, gecikme ölümle Sonuçlanmaktadır. Hastalarımız çağdaş tıp imkanları ile güvenli bir şekilde 112 acil sağlık hizmetinden yararlanacaklardır" diye konuştu.
112 Acil Servis hizmetinin Koçarlı"ya kazandırılmasının faydalarına işaret eden AK Parti Belediye Başkan adayı Nedim Kaplan da, “Sağlık insan hayatında en önemli olgudur. 1984 yılından beri sadece gündüz hizmet veren sağlık ocağımız yaptığımız girişimler sonucu 24 saat halkımıza hizmet verecek. Halkımız günün her saati doktor bulabilecek ve sağlık hizmetlerinden yaralanabilecekler. Sağlık ocağımız son yıllarda Hükümetimizin sağlık politikalarından iyileştirmelerinden nasibini almış, sağlık çalışanlarının gayreti ile iyi bir hizmet kalitesine ulaşmıştır. Her şey insan için her şey Koçarlı için felsefesiyle gerçekleştirdiğimiz bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.