Gelişen teknoloji ile birlikte lüks olmaktan çıkıp hayatın bir parçası haline gelen klimalar, en önemli ihtiyaçlardan biri haline geldi. Yazın aşırı sıcaktan kışın ise soğuktan koruyan klimaların kalitesiz olması hem sağlığa hem de ekonomiye zarar verdiği belirtildi.

Türkiye'de bir çok işyeri ve konutu yıllardır iklimlendiren İhlas Klimanın Aydın Sorumlusu Ömer Yalmancı,

konutlardan araçlara, okullardan iş yerlerine kapalı her ortamda kullanılan klimaların bilinçli kullanılmasını ve daha da önemlisi satın alırken bilinçli davranılması gerektiğini söyledi.

KLİMA ALIRKEN BAZI HUSUSLAR DİKKAT EDİLMELİ

Özellikle ülkenin en sıcak illerinin başında gelen Aydın'da klimanın artık lüks olmaktan çıkıp ihtiyaç duyulan bir cihaz olduğunu belirten Ömer Yalmancı, sadece "Bir klima cihazım olsun" mantığı ile hareket edilmesinin yanlış olduğunu vurguladı. Kalitesi kanıtlanmış ürünlerin tercih edilmesinin hem konfor hem de yakıt sarfiyatındaki ekonomikliği bakımında önemli olduğunu kaydeden İhlas Servis Müdürü Ömer Yalmancı, "Uzun yıllar beraber olacağımız klimayı satan firmanın tüketici memnuniyetini ilke edinmiş, tüketicisini bilgilendiren, keşif ve montaj hizmetini sorunsuz gerçekleştirebilen, servis ağı güçlü, kaliteden taviz vermeyen bir firma olmasına dikkat edilmelidir. Klima satın alırken kullanılacak cihazın modeli tercihi ve kapasitesi hakkında uzman kişilerin tavsiyeleri dikkate alınmalıdır. Isıtılması ve soğutulması düşünülen alanın ısı kayıplarının ne kadar olduğu, hangi model klimanın kullanılması gerektiği önemlidir. Elektrik enerjisini konfora dönüştüren cihazlar olarak da tarif edebileceğimiz klimaların ısıtma ve soğutma kapasiteleri binanın yapısına, iç ve dış ortam şartları gibi birçok parametreye bağlıdır ve mutlaka uzman kişiler tarafından hesaplandıktan sonra tavsiye edilen ürün alınmalıdır" diye konuştu.

Teknolojideki gelişmelerle bütünleşen klimaların artık oldukça ekonomik ve sessiz hale geldiğini ve elektrik harcamaları ve bakım maliyetlerinin azaldığını belirten Yalmancı, Aydın gibi bir coğrafyada klima kullanmadan yaz mevsimi geçirmenin zor olduğunu belirterek "Yeni cihazlarda az enerji harcanarak çok kaliteli hava elde edilmektedir. Isıtma ve soğutma özelliklerinin yanında teneffüs ettiğimiz havayı kötü koku ve partiküllerden arındırarak temizlemektedirler. Klimalarda uygulanan elektrostatik ve karbon filtreleme yöntemlerine antifungus kaplama özelliği de eklenerek sterilizasyon artırılıp hava kalitesi yükseltildi" dedi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png