Babasının bir araba kazasında öldükten sonra, o Kaliforniya’da annesiyle birlikte yaşamak için gitti, ama üvey babası başka bir adamın oğlu yükselterek hiçbir ilgisi vardı ve bu yüzden Arthur yetimhaneye gönderildi . O 12 yaşındayken, tarafından kabul edildi Joseph W. Clokey , bir klasik müzik bestecisi ve orgcu müzik öğretmenliği Pomona Koleji Kaliforniya Claremont . O, çizim, boyama Arthur öğrenmişti ve aynı zamanda Kanada ve Meksika’ya seyahatlerde onu alırken film yapma. Estetik bir ortamda, daha sonra ev Clokey en ünlü karakteri oldu Gumby adı o “adı verilen kil ve çamur karışımı ile oynarken zevk, büyükbabasının çiftliğinde yaz ziyaretleri sırasında onun çocukluk deneyimleri türemiştir , bamya ” [ kaynak belirtilmeli]
Webb Okulu At Claremont içinde, genç Clokey için kazma seferler öğrencilerin aldı öğretmen Ray Alf, etkisi altında gelen fosiller ve çevrelerindeki dünya hakkında öğrenme. Clokey sonra okudu jeoloji Dünya Savaşı sırasında orduya katılmak için 1943 yılında Pomona ayrılmadan önce, Pomona College’da. O onu evlat edinen babası alma mater, mezun oldu, 1948 yılında Miami Üniversitesi
 
Art Clokey aynı zamanda onun ilk filmi de dahil olmak üzere bir kaç yetişkinler için, oldukça deneysel ve görsel üretici kısa kil animasyon filmler, Gumbasia , görsel açıdan zengin Mandala, gelişen insan bilinci için bir metafor olarak Clokey tarafından açıklanan – ve aynı derecede tuhaf Kil Peacock, detaylandırılması animasyonlu NBC zaman bir logo. Bu filmler sadece son zamanlarda kullanılabilir hale dahildir Rhino Gumby televizyon şort box-set serbest.
 
 
 
Onun öğrencilerinden filmi Gumbasia (1955), bir caz puan contorting animasyonlu kil şekiller oluşan, o Sanat Clokey ne oldu pilot filmi finanse Samuel G. Engel, sonra Motion Pictures Üreticileri Birliği başkanı ilgisini Gumby göster ( 1957). Başlık Gumbasia Walt Disney’in bir saygı. Fantasia .
 
Clokey 1965 plaj film için kil animasyon başlık sırası ile alacak olan Dr . Goldfoot ve Bikini Makine başrollerini Vincent Price ve Frankie Avalon . Oğlu, Joe Clokey , devam eden Davey ve Goliath 2004 yılında karikatür. KQED-TV , 2007 yılının Mart ayında , bir saat süren bir belgesel yayınlandı Gumby Dharma kendi parçası olarak Gerçekten CA serisi.
1995 yılında Clokey ve Dallas McKennon için tekrar takım Gumby: The Movie , bir uzun metrajlı filmi. Film gişede büyük bir başarı değildi ve yaygın eleştirmenler tarafından panned.
 
Orta-90, Nickelodeon , her bölüm yayınlanan Gumby 08:00 ve 02:00 çapa noktalar . Bu üç yıl içinde kendi derecelendirme üst oldu.
 
Art Clokey, Art Clokey Kimdir, Art Clokey Biyografisi , Art Clokey 90. Doğum Günü Logosu, Art Clokey Hayatı Hakkında Bilgiler, Art Clokey Nedir