Arsenal transferi nasıl yattı?

Özellikle Galatasaray'ın efsane yıllarındaki futboluyla ve Dünya üçüncüsü olduğumuz 2002 Dünya Kupası finallerindeki performansıyla Avrupa'nın konuştuğu Türk yıldızları arasına giren Hasan Şaş, o dönem pek çok dev kulübün listesine girmişti. Bu kulüpler arasında İngiliz devi Arsenal'in de adı sık sık anılmıştı.

Hasan Şaş'ın o dönem Arsenal'in kapısından nasıl döndüğünü, Türk futbol tarihine geçecek bu transferin nasıl kıl payı gerçekleşmediğini Abdurrahim Albayrak anlattı.

1 MİLYON DOLAR YÜZÜNDEN!
KanalTürk'te yayınlanan Bizim Stadyum programına konuk olan Albayrak, Galatasaray'da yöneticilik yaptığı dönemde Arsenal'in kapılarını çaldığını ve Hasan Şaş'ı istediğini açıkladı. Görüşmeleri bizzat kendisinin yürüttüğünü söyleyen Abdurrahim Albayrak "Arsenal yetkilileri İstanbul'a geldi ve Hasan'ı istedi. Görüşmeleri ben yürüttüm. 9 milyon Dolar teklif ettiler. Biz ise 10 milyon Dolar'da ısrar ettik. Ve sırf o 1 milyon Dolar yüzünden gerçekleşmedi transfer. Çok istekli görünüyorlardı, biz de 1 milyonu da verirler diye direttik. Ama İngilizler böyle işte, vermediler ve vazgeçtiler" dedi.


Kaynak: Lig TV