Armağan Çağlayan: "Sanatçılarla diyalogum apartmanda yaşayanlar gibi. 'Günaydın-İyi akşamlar' işte o kadar"

Nedim Saban'ın sahnelediği 'Büyük İkramiye' oyununda göz dolduran Çağlayan sanat camiasından sadece iki dostu olduğunu söyledi.

Eskisi gibi iş yok

Çağlayan, "Dostlarımdan biri Deniz Akkaya, diğeri Ebru Gündeş. Camia içinde diğer sanatçılarla ilişkilerimiz İstanbul'daki apartman ilişkileri gibi... Nasıl aparmanda karşılaştığınız da "Günaydın, iyi akşamlar" diyorsunuz o kadar. Bir yerde karşılaşınca nasılsın, mutlaka görüşelim diyorsunuz Yani aynı apartman ilişkileri gibi" dedi. Sanat camiasında eskisi gibi çekememezlik olaylarının olmadığını söyleyen Çağlayan sözlerine şöyle devam etti: Eskiden çok iş vardı, çok çekememezlik oluyordu. Şimdi iş de yok, çekememezlik de yok..."

Türk tiyatrosu 5 yıl içinde ölür

Gençlerin Türk tiyatrosunu takip etmediklerini söyleyen Çağlayan, "Türk Tiyatrosu'nun böyle bir sorunu var. Tiyatroyu takip edecek olan gençler, öğrenciler. Öğrenciler de kısıtlı parayla geçimlerini sürdürüyorlar. 35 lira büyük rakam, kaç öğrenci bu parayı verip tiyatro izlemeye gelebilir ki? Türk Tiyatrosu böyle giderse 5 yıl sonra ölecek. Artık tiyatro sahnelerinin kendi içinden starını çıkarması lazım" dedi. (bugün)