Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Müzecilik Bölüm Başkan Yardımcısı Arkeolog Şükrü Tül; Kuşadası Belediye Mimarı Ümit Özkan ile Yıldırım Caddesindeki Çalıkuşu, Efe Suphi evlerini gezerek ve diğer eski evlerin konumu ile yokuşu değerlendirdiği turdan sonra kahveler bölgesinde bir süre çevre sakinleri ile konuştu.

İbramaki Sanat Galerisi’nde Kuşadası Belediye Meclis üyesi Murat Saraç, Yerel Tarih Dergisi Genel Koordinatörü Ali Ergül, KEGEV yetkilileri ile toplantıya katılan Arkeolog Şükrü Tül, yokuşu cazip hale getirecek diğer evlerinde kültür ve sergileme alanı olarak düşünülmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye ve dünyadan örnekler ile kahveler bölgesinden gemiden gelen turistlerin başlayacağı bir kent turu için farklı görsel evlerin olmasının önemini belirtti.

Şükrü Tül; “Çalıkuşu evi, Edebiyat konusunda Mahmut Özay’ı da içine alan Reşat Nuri Güntekin’in eşyaları ile zenginleştirilmiş Edebiyat müzesi için güzel bir ortam olacaktır. Yokuşta yer alacak tarihte Osmanlı ve diğer savaş gemilerinin özellikle Kuşadası’na uğrayarak aldıkları peksimet fırını, KEGEV Belediye işbirliği ile yapılacak tematik bir sergileme alanı, Kuşadası’nın yöresel mutfağını sunan bir restaurant gibi gastronomik merak ve görsel mekanlar yabancı ve yerli turistleri bu bölgeye çekebilir.” dedi.

Kuşadası Belediye Başkan Vekili Murat Saraç, konusunda uzman olan ve müzecilik konusunda değerli görüşlerini aktaran arkeolog Şükrü Tül’e teşekkür ederek çiçek verdi. Toplantı sonrasında Arkeolog Şükrü Tül, Kadıkalesi kazı alanına giderek son buluntular için kazı başkanı Prof.Zeynep Mercangöz ve Yrd.Doç.Emine Tok’tan bilgi aldı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png