Olay, İzmit ilçesi Yenidoğan Mahallesi Güney Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, cadde üzerinde bulunan bir inşaatta çalışan Yasin Ç. ve Muhammet Samet Y. isimli işçiler ısınmak için ateş yakmak istedi. Etraftan topladıkları karton ve odunları kullanılmış bir boya kutusuna dolduran işçiler, çakmakla karton parçalarını tutuşturmak istedi. Boya kutusunda kurumuş halde olan tinerli boya, işçilerin yaktığı alevle birden parladı.

ELBİSELERİ ALEV ALAN İŞÇİLERİ ARKADAŞLARI SÖNDÜRDÜ



Parlayan alevler, Yasin Ç. ve Muhammet Samet Y.'nin kıyafetlerine sıçradı. İşçilerin yandığını gören çevredeki diğer işçiler ise Yasin Ç. ve Muhammet Samet Y.'nın yardımına koşarak alevleri söndürdü. Yaşanan olay sonrasında Yasin Ç.'nin yüzü ve vücudunun büyük kısmında, Muhammet Samet Y.'nin ise elinde yanık oluştu.

İŞÇİLER HASTANEYE KALDIRILDI

Yasin Ç. ve Muhammet Samet Y.'nin arkadaşları durumu hemen 112 Acil yardım ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi ambulansta yapılan yaralılardan durumu ağır olan Yasin Ç., Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesine, Muhammet Samet Y. ise İzmit SEKA Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı işçiler kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınırken polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Content Video - Son 24 saatte ne oldu? (27.02.2019)